Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-11-06

Merdeka.

Salam.


Merdeka
Yay. Dah Habis exam. Merdeka. Itulah kata2 yang diluah kan oleh insan2 yang dah abis exam. seperti Yufi dan Saceh. Dan Biha. Dan sudah tentulah bukan Che'. *jeles* Dan Yufi dan Moon dan sape tah lagi dapat berfoya2 ke Mid siang tadi. *bertambah jeles*. Che' nak tengok cerita Pisau Cukur. Mesti menarik kan. Sebab macam gedik2. Kalau gedik2 ni memang menarik. Lalala~


Sayu
Urm. Entah kenapa lah kan. ketika saat waktu ini rasa sayu. Kenapa ek? Sebab takde orang texting ke? Takkanlah kot. Sekarang ni pun tengah YM. Tapi tak YM sgt. cm tak tau nak cerita apa. Hahaha! Merapu jelah. Apa lagi kannnn? Lalala~


Selamat Berjuang

Esok dah 6 November. Bermakna ada orang tu dah abis cuti. Dan kena balik gi sekolah. Dia tengah kemas2 barang tu, Banyak sangat ke barang? Kepada orang itu, belajar molek2 deh. Eh silap. Ngaji elok2 na. Ingat janji2mu padaku. Akan ku tuntut jua. Dan juga janji2ku padamu (ada ke?) =) make sure masuk UKM. Kalau tak, akak xle kawen. =P All the Best k. Akak sentiasa mendoakan kamoo.

Tak lama lagi. Musim ESPIEM pula. All the best utk Are2. Study molek2 deh. Minimum 9A tau. ngeee~ Wat are2 stress jep. Lepas tu boleh g Langkawi. Pastu kita honeymoon kat Kuantan jugak okes? N tgk Pisau Cukur. Wah. Banyaknya plan. N banyaknya duit kena save dari sekarang. Kalau tak nanti tak bestlah berfoya2 kan? ok2.

Dan ada seorang bestie yang dah pindah ke Dungun semula. Sangat gembira orang itu sebab dah ke Dungun. Sebab dapat jumpa kawan2 lama dan menggelenya. Ish. Tak elok gelenya2 ni. Hohoh. Main masak2 lah kamoo nanti ye teh? Blajar masak sedap2. T teh leh masakkan untuk Che'. May ur dreams come true. KFC dalam ingatan selalu. Lalala~


Bestfriend

Dia gelar Che' as BFFs dia. Tapi sejak SPM, che' dah jauh dari dia. Ok2. Takdelah since SPM sampai sekarang. Tahun lepas baik balik ngan dia. Even dah jauh pun, still tau khabar masing2. Cumanya, taklah selalu share cerita macam dulu. N Che' still dapat title tu. Ur my Bestfriend, kata dia. Tapi... somehow. dia bukanlah orang pertama yang che' cari if ada prob ke apa ke. Walaupun dia pernah pesan, if there's anything, i'm just a text away. Hurm. Biarlah. Moga kamoo berbahagia dengan apa yang kamoo kerjakan. Manusia berubah. Tapi kan elok kalau perubahan itu ke arah kebaikan. Even sikit2 pun kan. 


Mimpi sebab Rindu ke?

Orang kata mimpi tu mainan tidur sahaja. Ada sahabat kata, kita mimpi sebab kita fikir tentang orang itu. Owh2. Itu sentiasa berlaku bila Che' ada nightmare. A few days back, I have a nightmare. Consequences of just mentioning those that makes me have the creeps. And Walla, I have nightmares with them in it. Ish3. Mimpi je kan. Tapi, macam mana pula kalau kita tak fikir pun pasal orang itu tapi kita mimpikan dia? Macam semalam kan. Sangat membawa kenangan manis. Mimpi Noriz, Fira, Zue, Azua, geng2 PRS, Zaira, Liyana M. Sebab rindu ke? Dan dalam mimpi tu Noriz dah jadi Doc. Wah. hebat. RIndu Sagacious. PRS terutamanya. Thanks sebab faham+terima Che' seadanya dulu.


Rindu lagi

Urm. kalau nak cakap pasal rindu, sampai bila2 tak habis kan. Tapi tadi Che' pergi CC. Dan nampak ada gurl ni. Reminds me of Atie. Tibe2 rindu. Terus text Atie. Masa nak beli makan tadi, terserempak dengan Ain adik Mimah. URm. Dah lama tak lawat kanak2 aras dulu. And dah lama juga x ajak mereka2 jalan2 ke Tasik Kejut macam dulu2 tu. Rindu dan rindu lagi.  


Sekian, wassalam.

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681