Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-11-19

bertukar!

Salam.

go go power rangers. mighty morphin power rangers.


Tiba2 kan rasa nak tukar jadi Power Rangers kaler pink. Nak jadi cam hero lain sebenarnye. tapi sebab yang lain lelaki kan. Oh oh. Dalam Justice league ada cam superwoman jugak kan. Tapi tak ingat lah apa namanya. Oh oh oh. Tak pun yang dalam heroes tu. Yang perempuan yang ada dua personaliti diri tu. Yang kejap jahat kejap baik tu. Cari pasal ngan dia, abislah kamoo esok pagi.


tapi awat cam tak cun je hat pink ni.


Bertukaq! Pastu che nak cari orang jahat tu. Dia telah buat orang2 yg che syg sedih. Oklah. Dia buat che sedih+sakit hati+rasa bawaudalwauha+mcm2 lagi. Tapi che tak kisah. Dan che sangat2 kisah sebab dia buat org2 yg che syg rs sedih. 


Nampak orang tu. Fire! Tapi tak akan selesaikan pun apa2 yang jadi. Mimpi je semua itu. Cuma satu je, Che' harap dia akan sedar apa2 yang dah jadi ni. Dan dia dapat bertindak dengan lebih matang di lain2 kali.


Xdpt nak backup orang2 tersayang itu. Cuma ini je termampu. =(


Ya ALLAH, kau peliharalah insan itu agar sentiasa berada di jalan Mu. Jalan kebenaran. Kau peliharalah dia Ya ALLAH. Kau peliharalah dia Ya ALLAH. Kau peliharalah dia Ya ALLAH. Janganlah biarkan dia terkapai-kapai sendirian. Amin. 


You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681