Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-11-16

kenapa ubat pahit?

Salam.

Sejak dari Khamis lepas, kesihatan che' agak kurang berbanding biasa. Erk. Sakit mata. Ada yang cakap, tu lah sapa suruh ngendap/skodeng. Heyh. I tak ngendap/skodeng pun. Musim exam ni jadi kanak2 baik je hari2. Konon2 selama ni nakal lah kan? I ni baik ok. Tak caya tanya Udean. Kat dalam blog dia ada bukti. =P 


Khamis malam mata sudah sgt sakit. Dan Yufi cam suruh jugak g check mata sebab Jumaat pagi ada exam. So, minta tlg Tim. Thanks Tim+Jim sebab temankan. Then, mlm Jumaat tu mmg xle nak study. Jumaat pagi, jam 6 baru terjaga. Urgh. OTK! Ada less than 3 hours utk study. Apa lagi, Exam goreng lagilah. Hehehe~


Pengajaran? JANGAN STUDY LAST MINUTE!!! Memanglah cam sempat. Tapi sapa tau. Bila2 masa je ALLAH nak tarik nikmat kesihatan tu.  Macam che' ni kan. 


Dan dan dan. Sangatlah malas nak makan ubat. Kenapa kena makan ubat? Nak cepat sihat. Tapi MALAS nak makan ubat. pastu bila titis ubat mata, Beberapa minit selepas itu, rasa sangat pahit kat anak tekak. Erk... Doktor pesan, suruh rehatkan mata, jangan hadap kmptr, tv, bc buku sgt. SO, cam bbrp hari ni cam hadap pun kejap2 jek. Lebih kepada REHAT. =)


Harap maaf kepada sesiapa yang Call/MSg dan panggilan atau SMS anda tak berjawab atau lambat terjawab. 


Alhamdulillah. Sudah semakin sihat. Dan bersedia untuk berfoya2 semula. Heee~ Jap. Tak jdlah berfoya2. Che' seorang yang baek. Dah bersedia nak abiskan Tautan Hati.


Sekian, coretan hari ini. Wassalam.

P/S: Satu lagi entri merapu. =)



2 comments:

Kimmy said...

Salaam..
tautan hati best!

sememangnya ubat itu pahit...~

yg penting,,
senyum selalu!
XD

CaHaya said...

kimmy: berusaha nak jadi cam asiah yusra. cenyum!!!

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681