Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-11-12

Che ada Pengikut.

AMARAN! ENTRI INI SANGAT MERAPU. ANDA AKAN MENYESAL KALAU BACA. SERIUS!Tapi kalau nak baca juga, saya tak halang... =P


Salam.

Alhamdulillah. Che' sihat2 sahaja. Urm. Lately nafsu nafsi makan cam agak tinggi. Makan rasa makin sihat je badan ni. Urgh. Tak suka tak suka tak suka. Tapi kan. Bila timbang, berat sama jek. Takpun, berat dah turun sikit. Che' rasa mesin timbang itu rosak. Kena beli baru. Bila mesin tu cakap berat naik, tak rasa pape. Tapi bila turun rasa mesin tu rosak lak. Tapi kalau orang lain cam sangat gembira kalau berat turun. Urm. 


Che' ada cerita. Berbalik kepada tajuk entri. Che' ada pengikut. Kalau keluar bilik je, dia datang lari2. Sibuk nak ikut masuk Toilet tapi tak masuk pun dan hanya duduk di luar sahaja. Kalau tengok tv dia datang. Duduk kat depan pastu wat this pity face. Hahaha. Yelah. Saya sayang kamoo juga. Nasib baik kamoo takde efbi. Kalau tag dah boleh tag2 tu. Mentang2lah dah reti nak wat tag2 tu. Tapi sangat happy tau kalau berjaya buat sesuatu setelah berusaha. Take note, SETELAH BERUSAHA. Lalala~ Owh2. Kadang2 kalau malam2 nak g toilet ke, tengok tv sorang2 dia mesti ada. Teman. Nanti dia watlah pape yang dia nak buat. Tidur ke. Wat pity face ke. Bersihkan badan ke kan. Makhluk oh makhluk. Tapi kadang2 cam rasa horror gak kalau ada yang mengikut hulu hilir kan. Tapi kadang2 cam rasa selamat. Sebab cam tau ada yang teman eventhough kalau ada pape jadi, kalau ada pape ek mintak jauh~ makhluk tu bukan leh tolong pun. Takle tolong ke? Yang dalam cerita Sumpah Bunian tu Mutiara tolong Hawa. Dari cengkaman Azera yang JAHAT itu. Hahaha. Cam dapat tangkap je sape makhluk tu kan. Makhluk itu adalah...



Mama hungry.


Seekor kucing yang bernama MAMA!!! =) Cis. Alwani ni. KUcing pun nak masukkan dalam blog. Tak matang langsung. lalala~  Namanya Mama sebab... Orang lain panggil dia nama  lain. Glamornya Mama ni. Kalah Kak Anggun. Ok. takle banding Anggun ngan kucing. Nanti dia murka susah. AMpun Tuanku. Panggil Mama sebab dia asyik preggie jep. Setiap sem mesti preggie. Jahat nye kucing jantan. IHU. Tapi dah 2 sem dah lepas dah beranak tu anak nya hilang. Ada orang culik dan sorok gi mana tah. Meroyan juga lah Mama baru2 ni. I'm not a fan of makhluk yang bernama kucing ini. Lagi2 kat satu rumah ni. Sangat anti. Sebab kucing2 tu cam berlagak nya alahai. Tapi somehow, kat asrama ni, rajin melayan Mama ni. Mama pun gedik2 ikut hulu hilir kan. hahaha. Owh2. Che' suka gaduh ngan kucing jantan yg suka kacau Mama tu. Mesti dalam hati kucing tu, Aku benci manusia ni. Sebab kucing tu selalu pandang dengan muka tak puas hati. Tapi apa che' kisah. Sape suh jahat sangat.


Ok. dah tak tau nak merapu apa pasal Mama ni. 

Nak g meeting.

Wassalam~



P/S: Lagu Thinking of You By Caprice and Annatasha best!

P/S/S: Gomok kat umah tu pun seronok utk dikacau. =P


2 comments:

aina_best said...

kite ni cik anggun yg syg kucing occay~ hehehe ;)

CaHaya said...

syg kucing? teringat aina kumpul tulang2 ayam dulu2. kenangan. =)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681