Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-10-27

Tidak jujur.

Salam.

Entri lain dalam hari yang sama. Kali ini. Memang hatiku berkata-kata. Tapi taknak kata banyak2. 

Tidak jujur. Kalau sinonim untuk tidak jujur, apa ya? Hurm... tidak dapat fikir dengan telus sekarang ini. 

Dalam life ni,  kejujuran memang penting, kan? Sebab tidak jujur ni lah, Che' pernah cakap bye kat sumwon. Tapi semua orang ada sebab mereka melakukan sesuatu itu. 

Urm... Susah sangat ke nak jujur? Kan nanti boleh rasa lega sebab dah cakap apa yang kita rasa? Pastu, nape che' susah sangat nak jujur dengan apa yang che' sebenarnya rasa? 

Jawapan che': Susah. Sebab nanti buat orang yang che' care tu kecil hati atau terasa atau sedih eventhough mungkin dia hanya buat2 kecil hati atau terasa atau sedih. Hahaha. Ada orang kata buat lah baik kat semua orang. Jadi lebih baik che' diamkan apa yang che' rasa. Lagipun, nanti melibatkan banyak soal jawab. Malas. Alwani itu C.O.M.P.L.E.X. Lalala~


P/S: kadang2 rasa sangat bawaudalwauha pun ada. Papepun, tts~

P/P/S: Marah tu tandanya sayang kan? Thanks. 


3 comments:

::SizuKa:: said...

bakpo kak wani?? JUJUr memang penting!

sanchez said...

honest sinonim nye fair,,,dependable,,,
btol ke?
huhu

CaHaya said...

sizuka: yezza!
sanchez: fair tu bukan adil ke? awak ni...

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681