Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-10-23

Cintaku. Sayangku.

Assalamualaikum pembuka bicara.


Cintaku. Sayangku. Che' sangat sayangkan dia. Sangat rindukan dia. Cinta? Sangat cintakan dia juga. Cinta sesama manusia, takpe kan? Even dah lama tak bersua muka. Masing2 ada kekangan masing2. Last jumpa masa bila ek. Urm. Akhir tahun lepas ke ek. Tak tak. Awal tahun ni. Tak ingat bulan berapa. Rindu rindu rindu. 

Main msg2.

Che: Hye syg. Syg sihat?

Dia: Diam. (Maknanya die tak reply la tu)

Itu jam 1321 tadi.


Che: Lalink!

Dia: Diam.

Dan itu pula jam 2054 tadi.


Akhirnya... jam 2157...

Dia: Kakak cyg. ...

(kandungan msg tak dpt disiarkan. sbb die msg kat che' bkn kat kalian. Lalala~ ). 

Sangat gembira tau bila dah sangat lama dia tak msg pastu tadi akhirnya dia msg jugak. 2 hari tu lama kan? 2 hari ke? Kenapa rasa macam lama je... Kalau tak, dulu tiap2 hari. Seharian dari pagi sampai malam pun ada. Sampai dah tak tau nak merapu ape dah. Hehehe~

Balas2 dlm bbrp kali, dia diam balik. Nape diam? Reply lah lagi. =(

Atin wat akak rindu lg. Tak suka tak suka tak suka. 

Derita merindu. Penantian suatu penyeksaan. Hah. Apa lagi kata madah pujangga yang ada? Tak dapat fikir dah.

Sabar sabar sabar Alwani. Tts~

Sekian.

Yang merindu.


P/S: kesian Mama. anak dia kena culik lagi. Benci Cleaner. Lenkali culiklah Mama sekali. Sayu betul tengok Mama. Dahla che' tak sempat pegang2 main2 ngan anak2 mama lagi. Kalau sem lepas tu at least anak2 Mama dah besar sikit. 

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681