Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-10-21

Be strong, my loved ones.

Salam.

Kalian bagaimana hari ini? Sihat tak? Harap2 kalian sihat2 selalu. Alhamdulillah. Hari ini che' masih dikurniakan nikmat kesihatan yang baik. Masih boleh berjalan, bercakap, mendengar, melihat, merasa dan masih lagi bernafas di muka bumi ini. Urm. Berkias2 la pula pagi2 ni.

Ingat lima perkara sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati

Maka, hargailah apa yang kita ada sekarang ini sebelum ia pergi selama-lamanya...Mungkin kulit kita tak semulus Camelia, badan tak secantik Erra Fazira, otot tak semantap Lin Dan. Bersyukurlah dengan apa yang kita. Bersyukurlah yang kita diberi peluang lagi untuk bernafas di bumi ALLAH ini. Diberi peluang untuk beribadat kepadaNYA. Diberi peluang untuk melaksanakan tugasan sehari-harian kita. Ada lagi insan lain yang lebih susah dari kita. 

Urm...

Entry ni khas untuk kesayangan2 che'. Perasanlah tu rasa disayangi. Yang mana yang nama tak naik kat sini tu, bukan lah che' tak sayang. Tapi, bagilah can kat mereka2 ini ek. (",) Che' syg semuanya. (tamaknya)


Firstly, mi hermana. Iyah. Be strong kat sana. kat tempat orang tu. I know u r. And always are. ILU. Jgn nakal2 sgt. If ada pape, u know where to find me. =)  


For this one girl that I missed a lot. Urm. dah lama dah tak dengar alkisah gadis ini. Bila ditanya, =) je jwbnya. Dah berahsia ek, Atin syg. Xpelah. Itu hak Atin. (",) Kebizian diri membuatkan che' dah lama tak le nak msg2 girl ni sangat. Maaf sgt2. Moga Atin kuat hadapi hari-hari yang mendatang. Akak tau Atin kuat. Dan for all this while i know u as a one strong girl. IMU so much. Bila Atin dah ok, gtau la Atin kat mana ek. Nanti jadi pekasam lak KFC nya. =)


Kim ku syg, ur health pun makin hari makin ok ye? Moga kim cepat2lah sembuh k... Nanti lagi cepat dapat sambung study. Be strong. Abaikan apa yang orang kata. Kim yang lebih tahu apa kakuatan Kim. Sekarang ni, fokus kat treatment segala and juga untuk menyembuhkan diri, k? nanti dah sambung belajar baru fikir nak pulun study tu. Fokus kat yang kita tengah wat sekarang. Jgn nakal2 tau. =)


Bulat, akak tuntut tau janji bulat. Nanti g jumpa doc tau. Ya, akak tau bulat pun kuat gak. Cam dak kecik tu. Tapi, bulat still kena g jumpe doc jugak. Takut ade effect utk jangka masa panjang. Selagi boleh diubati, ubatlah. Jgn main2 dah. (akak je leh main2). Sem ni score tau. Sekeping kertas oh sekeping kertas. =)


Aini, adikku. Moga Aini cepat sembuh. Cepat dapat jalan. T leh sambung study balik cam biasa, kan? Jangan tensen2. Jangan gatal2 tau. Sementara ni, jaga control tu leklok k? =)


To a friend. I know u sometimes visit my blog. Reading my posts. Dulu tak lah rapat mana, kan? Tah camne tah rapat lah pulak. Selalu YM. Che' cr kamoo. Kamoo cari che'. Sampai kdg2 nama che' kt status YM kamoo and nama kamoo kat status YM che'. I hope u know i'm talking about u. =) Moga, segala keserabutanmu akan selesai. Che' tahu kamoo gadis hebat. n ur always will be one. Melainkan dah kahwin nanti lah kan? Sebab bila dah kahwin dah bukan gadis dah. Dah jadi bonda. Tapi itu lambat lagi, right? And even kamoo taknak gtau sakit ape, xpe. itu hak kamoo and che' taknak paksa. Cuma, nanti watlah treatment yang patut k? N moga cepat sembuh k. If there's anything, u know where to find me.=)


Efa my friend. Dalam hidup ini, kadang2 kita kat atas kadang2 kita kat bwh. I've been there. Maybe che' tak tau alkisah yang sebenar-benarnya. Namun, che' pernah alami situasi yang hampir sama. It takes time to mend a broken heart. Always remember, Efa stil ada insan2 lain yang lebih sayangkan Efa. Parents, family, friends. Paling2 nak tgk Efa happy. Be strong. And I bet u, it will be worth it. Berusaha demi sekeping kertas. Itu yang lebih penting sekarang ni. (mentang2lah dah ada sekeping kertas  tu) =)


Adlina. Sori sebab tak cakap sangat ngan kamoo. Lately cam prefer monolog dalaman kot. heee~ Che' juga ingin minta maaf kalau buat Adlina terasa hati dengan Che'. Samada Che' sengaja atau tak. Urm. Memang, bila tau kawan2 kerja kan. Macam Sangat best jek. Che' pun pernah rasa gitu. Rasa sangat jeles ngan kawan2 yg dah kerja. (Skang pun ada rasa lagi kdg2. Sbb malas nak study. =P) Tapi, kita dah pilih jalan ini. Siapa tahu, jalan ni lebih baik untuk kita? Kertas lagi oh kertas lagi. Jap, skang ni adlina dikira sedang bekerja, kan? =P


Aidah, be strong tau. Study molek2 deh. Nanti, akan oklah tu. Doa banyak2. Nanti satu hari nanti, akan ada peluang dan masa untuk mengedate. Bersabarlah. Aidah ngedate ngan buku dulu k? Akustik marin. Dan lain2 yang Aidah belajar. Akak tak ingat. Heheh. Nanti akak carikan kereta Tamiya pastu Aidah bawak, k? =)


Adik, status mu di YM menakutkan akak. Moga adik sihat2 selalu hendaknya. All the best untuk exam ni. Moga dapat better grades dari sem lepas. Kalau g Indon, nak ole2!!! =)


Adik Iwan. Adik diberi peluang kedua. Gunakanlah ianya sebaik mungkin. Tak ramai yang sangat bernasib baik untuk dapat peluang macam adik. Kuatkan iman. Jangan mudah goyah. Ingat apa matlamat adik. Jangan hampakan ayah+mama. Akak teringin nak tengok adik pun berjaya. =)


Aiz. All the best untuk FYP. Dah jarang contact ngan awak. But may u get the best. Sangat happy sebab awak sangat semangat lately. 4.0. Kagum. Tercabar lah jugak. Kadang2. Hehe. Moga, awak grad with flying colours. Jgn jadi mcm saya tau? =) BFFs.


Naim. Moga business kamoo akan berjaya. Tak kira lah business ape. Jangan pening2 sgt. Nanti jadi ikan kang. Berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian. Bersakit2 dahulu. Bersenang2 kemudian. Abaikan apa yang orang lain kata. I believe you can. (walaupun ada nyamuk ni slalu sebuk2 kan). BFFs. =)


UIA. Engine. Automotive. Hurt. Frustrations. Dissapointment. It's all a part of life. And that's what makes us US. Stronger day by day. If we only face the good part of life, we won't become human. But rocks or sticks instead. ALLAH is FAIR. HE won't gives us those kind of test that we can't face. They say bad things about u. So, what? Prove it to them that this 'bad' person they are talking about can be someone one day. Always remember. You still have ur family with u. And they want to see you happy. Do what you wanted to do. Abaikan orang lain. Selagi tak melanggar Hukum dan syarak. =) 


Lastly, kepada Mr Celcom. heee~ Kerja leklok kat Celcom tu. Maybe che' tak tau life kat Celcom tu camne. Tapi, what I know, it's hectic. Analisis, present. Analisis, present. Che' sgtlah tak suka presentation. Take ur own sweet time with your works. I'll wait. Patiently. (kot. heheh.) Ok. Che' belajar untuk jadi penyabar. ILU. Memang sangat2 merindui masa2 dulu. Tapi sekarang kita tengah hidup di dunia 'sekarang'. Jadi kena fokus kat yang 'sekarang'. Sekeping lagi kertas, here I come! =)


KEPADA SEMUA, ALL THE BEST UNTUK EXAM BAGI YANG STILL BELAJAR. DAN ALL THE BEST UNTUK KERJA BAGI YANG DAH BEKERJA. MOGA KALIAN SIHAT2 SELALU. DAN SENTIASA DALAM KEREDHAAN ALLAH S.W.T. Che' juga ingin minta maaf andai ada buat salah kat saudara/i semua. 

 


P/S: Berkata-kata cam che' ni hebat sgt jep. Bila che' jatuh, jatuh gak. 

P/P/S: wah. che' dh pndai bersyg2. Rasa awkward lah pulak. Saya sayang awak juga! =)

P/P/P/S: Pape pun, kita hanya berusaha, ALLAH yang menentukannya. Redhalah dengan iradatNYA andai tak dapat apa yang kita usahakan. ALLAH lebih MENGETAHUI apa yang kita perlukan. =)

P/P/P/P/S: Kalau che' sakit, che' pun xnk gtau sape2. =)

3 comments:

sanchez said...

yeyy,,,
nme sy msuk,,,,
hhuhu.tq2...
ble nk msuk gmba sy g men futsal ni...
hehehe

CaHaya said...

Boleh tak die bc blog sy sbb nk cr name die jek?
aduh. nantilah ek. dah ade idea dah.

sanchez said...

haha,,,
jgn mare,,,
sy kn xde blog,,,
huhu

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681