Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-10-28

Jatuh-bangun-berjalan semula.

Salam.

Lately banyak sangat luahan hati. Hahah. Biarlah. Hari itu che' dah buat post yang sangat panjang tentang kanser serviks dah. Tapi panjang pun sebab banyak sangat copy tampal. Panjang sebab taktau nak summarize camne and nak bagitau je semua yang che' dapat. Kalau ada gadis2 yang belum baca, silalah. Anda bakal menjadi ibu. Tapi, mungkin juga vaksin itu tidak jadi compulsary. Che' Kena kaji balik ni.

Ok. Cerita lain. Tukar mood sikit. 


Lewat malam semalam aku berjalan-jalan.

Ku tengok lorong itu.

Gelap. Sepi. 

Hanya ada tiang-tiang.

Lalu ku teruskan langkahku.

Gedebuk!

Aku terjatuh.

Sakit. Pedih. Terluka mungkin. 

Lalu ku bangun.

Ada 'dia' berdekatan tiang itu. 

Bukan salah 'dia'. 

Atau tiang yang melindungkan 'dia'.

Tapi aku.

Aku tidak nampak 'dia' yang terlindung di sebalik tiang.

Lalu melanggar 'dia'.

Pasti 'dia' terluka.

Sewajarnya, ku perlahankan langkah ku tatkala menghampiri tiang itu.

Lantas, ku bangun semula.

Maafkan aku, 'dia'.

Jagalah dirimu seelok mungkin.

Dan aku berjalan semula.

Kali ini, aku harus lebih berhati2 tatkala melintasi tiang2 yang lain.

Agar dapat ku tiba ke hujung lorong dengan selamat.

InsyaALLAH.



P/S: kan bagus kalau masa dapat diputar. Tapi ia hanyalah 'kalau' dan kalau bukanlah satu realiti. Tapi hanya fantasi semata2.

2 comments:

Misz SeroJa said...

taw xpe..
kalo masa ley berputar mau kmbali ke masa yg pling3 bahagia..;p

CaHaya said...

haha. kalau akk, mau ubah ke saat2 degree. lagi2 tahun akhir. tenang hari hari. walaupun dlm kepala dok pikir, tesis tesis tesis je kan. =)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681