Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-07-25

Selesai dan finish.

Salam.

Sekarang, I dah selamat berada di home suwit home. Saat saat yang dinantikan. Happy. Haha! *Tapi ada tinggal barang di UK takut kalau-kalau nanti kena pergi balik. Harap-harap kena pergi balik. =P*

Bermakna juga, semalam dah selesai dah satu lagi gathering Fasi KMNS. Kali ini sempena Kimmy balik bercuti dari Mesir. Alang-alang dia singgah KL, dia minta mahu jumpa family members yang lain. Tapi tak ramai yang dapat datang. Sorry kimmy. Thanks and sorry to semua yang datang dan yang tak dapat datang. Nak listkan ke? Tak perlu kot. U alls know who you are, kan? And juga happy sebab terserempak dengan Yanto+Mimah. Serius. Sangat rindu dengan Yanto. Kita cahaya cahaya ni bila nak ngedate nih? Masing-masing busy. *sigh* Tapi sementara ni I tak busy. Lalala~

Kalau jadi organizer seboleh mungkin I nak jaga semua orang. Urm. BUkan masa program je pun. Masa bukan program pun I sebuk sebuk je nak be a big sister untuk orang lain. Debush! Kan sendiri yang sakit. Haha. Neways, Alhamdulillah. Semalam, semua selamat sampai destinasi masing-masing. SO does Cik Kimmy. Selamat sampai ke Sabak Bernam. Kelakar teringat masa kat KL Sentral. Tiba-tiba kelam-kabut, And baru je nak call seseorang, tiba-tiba dia dan bodyguard dia ada depan mata. Panjang umur kamoo. =)

As organizer kan, dan juga a sister, macam dah tanggungjawab dah untuk pastikan participants semua tu selamat sampai. Eventhough masing-masing dah besar kan. Tapi somehow, I tak boleh elak dari rasa risau tu. So, I made some stupid decisions. Sorry sebab ada yang secara tak semena-mena kena serpih-serpih decision yang tak relevant itu. I have reasons for my actions. Dan tak semua perkara I want to explain. Terpulanglah kepada kamoo kamoo nak fikir apa.

Dan sebagai organizer juga, banyak perkara yang I  terlepas pandang. Yang I tak  terjaga. Maaf kepada yang terasa hati. Put the blame on me. Dan bukan kepada participants. Mereka hanya memberi sokongan untuk memeriahkan majlis. Sorry. My bad.

Dan, setakat ini, berakhirlah sudah my plans untuk gathering Fasi. I tak tahu kalau lepas-lepas ni akan ada lagi ke tak. Dengar-dengar akan ada. Tapi orang lain pula mastermind nya. They make a better gathering than me. =)

Mahu berehat di rumah. Efbi pun sudah deactivatekan. Harap-harap bertahan for a longer period. Mahu diam diam. Tengah Bersemangat mahu habiskan "The Kite Runner". Dah sampai part sedih nih. Dan mahu siapkan database. Tak siap-siap lagi nih. Haish. Tapi kemalasan mahu edit baju blog.

Daddy offer kerja jadi kerani. Payment dia? Hehe. Agak $$ lah kan. Macam mahu go for it je. Tapi tapi tapi. Masters mahu campak mana? Hati dah separuh pergi ni. =P

Hands off semua. Just mampu tengok awan tu dari jauh. Sebab ia dah terbang semakin jauh.




STill waiting. I'll be strong. =)


P/S: Elyana dah tunang dan mahu wedding by this year. Bila I punya turn nih. takde duit. T_T



No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681