Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-07-11

Back to school? It doesn't hurt pun.

Salam.

Today. My third attempt to get back into SESERI this year. Januari, SELERO!. Mac, SPM result. And today. Tapi kali ini, dengan Sagacious. My batch mates. And I'm happy about it. =)
SESERI refers to Sek Men Sains Seri Puteri, KL. BUKAN Sek Seri Puteri Cyberjaya OK. LAIN. 

Today. Ada karnival SESERI. Sebenarnya, macam ada 3 dalam 1. Form 4 ada perkhemahan apa tah. Haish dan dan lah time macam ni Form 4 camping kan. Then ada student dari sekolah apa tah kat Thailang datang. Benchmark. Pengantarabangsaan. Then there comes this carnival. Macam untuk kutip wang untuk Sekolah. Urm. Layankan je lah. Yang penting I get to meet up my friends.

Dah about... Urm. Keluar sekolah Dis 2004. Mac 2005 ambil result SPM. Then selalu macam diorang buat gath, alumni meeting ke apa tah I never gets to go. Tak ingatlah tak pergi sebab takde geng camne ke or ada plan lain. Yang bulan Januari this year tu pun mana ada Sagacians. SPM result pun mana ada siapa siapa sangat. So, here goes. After macam 5 years kot. Meet them up. It doesn't hurt pun. Instead, I felt better. Next time macam nak pergi lagi. Kot. If ada chance lah kan. Hopefully. =)

Dari Subang Jaya, kami berlima. Thanks to my friend yang drive we people all the way safely. Safely kot eventhough cam ada beberapa event sangat sangat sipi sipi ke hospital kan. Tapi we are lucky. Nak list kan the names ke ea? Heee. Total sagacians yang jumpa siang tadi ada 8. Campur ngan ada VIP dari Fourian seorang. So total 9 of my friends. Lagi yang duduk subang ni. Nama je satu tempat. Tapi nak berjumpa tu punyalah susah. Bak kata Cik A kan. "Lagi dekat lagi susah nak jumpa." =)

Dan jumpa ada junior ni. Yang ari tu masa SELERO! tu dia ada sekali. Form 5 student. Dia remember me. Sebab? Nama hampir sama! I Nor Alwani. Dia Nurul Alwani. C.U.T.E. je. Ada face painting. Ingatkan nak buat evil suruh kanak-kanak tu lukis logo sekolah kat my face kan. Tapi fikir takut nanti habis muka jerawat semua, so I lupakan je hasrat tu. Bebush.

And maybe... Akan buat cam talk to Bellatrix kot. Atau batch Form 4 sekarang ni.

Cam tadi ada cakap-cakap dalam kereta. I shared this dengan my group member masa SELERO! dulu. Group Polaris. Tapi dah lupa dah nombor berapa punya group. As for me, I learned a lot daripada SESERI ni. Memang macam a stepping stone juga. I get to do apa yang I tak dapat buat masa Four dulu. And the teachers kat SESERI ni memang macam supportive. And friends juga. Macam kadang-kadang I nak jadi Imam kat sekolah, diorang cam,"wani nak jadi? Ok. Boleh." Or macam ada sekali tu masa orientasi Form 4. PRS kena tolong-tolong. Achiq(kaunselor) macam, "wani nak cakap kat mic? Ok. Boleh boleh." Padahal time tu bukan nak cakap apa pun sangat. Macam bit by bit adalah rasa yakin kalau nak buat pape. And, pasal underdogs. Masa my batch dulu. Yang I perasan ada 2 orang. Sebab my best buddies juga. Cam subjek elektif not so good lah kan. Cam set untuk add maths last last. Maths pun cam dekat-dekat last. Oh. Kat sekolah dulu, untuk subjek add maths, maths dan BI, semua markah disusun ikut batch. then cam yang okay okay set 1. Then yang kurang sikit set 2 and it goes on. My batch ada 5 set. So that cikgu leh ajar ikut tahap student. Nanti takdelah yang laju sangat ada yang lambat sangat. Tapi somehow, SPM dapat 9A. Dan sorang buat medic kat Indon. Sorang lagi dentist kat Indon. Critical courses tu. Sedangkan trial mereka taklah okay mana pun.

Senang ceritalah kan. Jangan under estimate keupayaan orang lain. Dan jangan pandang diri tu rendah sangat. *kalau dari segi ketinggian tu no komen* Macam. Your SPM 3A je? SO what? You still boleh buat degree kan? SIapa kata 3A tak boleh dapat 4.0 masa matriks? Siapa kata orang yang dapat 2.6 masa Matriks tak boleh dapat dean list masa degree? Siapa kata 2.9 tak boleh buat masters? Itu semua antara nak atau taknak je.

Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih. Alasan je semua tu. Kita takkan maju kalau kerja nak  mencari alasan je.


1 comment:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681