Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-07-27

Bangun pagi gosok gigi.

Salam.

Bangun pagi gosok gigi. Lalala~
Kecil kecil dulu selalu nyanyi lagu ni. Dah besar ni, I dah tak ingat lirik lagu ni dah. So tak dapat nak nyanyi. =)

Pagi pagi lagi dah terjaga. Around 5 a.m ni. Kalau weekdays, atau senang ceritalah kan pada hari hari yang my brothers tiada di rumah, meaning mereka di asrama, I akan tidur di bilik mereka. Di bawah. So pagi pagi jam 5 tadi dah mula dengar bunyi bising bising apa tah di dapur. Tak tahu apa ibu buat kat dapur. Prepare untuk sahur lah tu. Biasalah kan. Bulan Syaaban, so ramai lah yang akan puasa. Tak kiralah puasa sunat ke puasa ganti ke. Urm. 

I pula? Malas nak bangun. Haha. Ish. Apa punya anak dara ni. Baca text kat fon. Semalam texting sampai tertidur. Tanya tanya soalan itu tanya soalan ini. Somehow text pagi tadi buat hujan sebelum Subuh tiba. Fikir fikir. Macam macam fikir. Dah dah. Tak mau fikir negatif negatif. Kena mulakan hari dengan happy. Blog ni pun dah SANGAT gloomy dah. Asyik asyik cerita pasal perkara emo je. Urm urm. Tadi I went through some skins. Yelah baju blog ni kena tukar kan. Tapi... Tak dapat decide lagi. Baru go through je.
Tenang-tenang selalu.  =)

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681