Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-01-26

Why guys like elder girls.

Salam. 

Why ada guys like elder girls.? Why?
I don't know why. Hehe. Marah tak dapat jawapan macam ini?

I have a bestfriend. He falls for an elder girl. Tapi beza few months je pun. Almost 2 years kot. And a practicum mate masa matriks dulu. He also falls for an elder girl. This relationship dah kind of... almost 4 years juga. Ke more entah. Because mereka start baik while I'm in First year. 

My own experience? Berani mati nak cerita kat sini. Haha. Baik dengan junior ramai lah. Kalau nak cintan cintun tu... I prefer elder guys kot. Dari segi bulan pun still elder kan? Walaupun usia tak menunjukkan kematangan kan. My juniors selalu lagi matang dari I.

Kalau nak dikaji kenapa... I boleh bagi my own perception sahaja. Maybe... Elder girls lagi berdikari. Maybe... Elder girls lagi matang. Maybe... Maybe elder girls lagi banyak duit. Maybe... Elder girls lagi pandai treat them. Memberi kasih sayang bagai menatang minyak yang penuh siap melimpah limpah. Maybe... dari segi kedudukan dalam family they don't have an elder sister. (Tipu betul part ni.) 

Banyak reasons. Just I hope. They don't fall for elder girls sebab duit sahaja. E.g. : Mereka still study dan girl tu dah kerja dan minta macam macam. Kalau dah sayang tu, buat apa apa pun sanggup. Wahai gadis. Bukalah mata anda besar besar.  

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

Hoho. Dah dua post ari ni. Report tak siap siap lagi.

2 comments:

hasrul hassan said...

Salam.
Ada kajian mengatakan lelaki yang kawin wanita lebih tua .. akan menjadi lebih berjaya. Ntahler.

http://hasrulhassan.blogspot.com

CaHaya said...

salam.
serius? menarik.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681