Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-09-26

Janji.

Salam.
Dah seminggu tamatnya Ramadhan. Maka, berlumba2lah yang wat buka rumah pada hujung minggu. Nak jamu kawan2 makan. Nak gathering. Nak jumpa bf, gf yang dah lama xjumpa dan dirindui. Kalau yang baru abis U tu, topik nya tak lain dan tak bukan, KERJA.

a: eh, cmne ngn ko nye kerja ek?
b: ok jep.
a: ko wat ape ek snanye kt xxxx tu?
b: owh. aku kira telefon.
(contoh yang direka)

Dan tadi g rumah kawan satu pusat. bukan pusat(belly button). tapi pusat pengajian. coz xsama tp ada subjek yg sama. So, ada klass yang sama lah. Contoh: Calculus II. Hahah. teringat lak time kita study gune doodle kat ym dululah Capik. Urm. seronok jumpa kawan lama. Tapi topik mereka TIADA kaitan dengan diriku yang BELUM abis belajar lagi. Nak nyampuk pun xtau nak nyampuk camne. Kurang ilmu tentang pekerjaan2 ini. Heee~ Bila lagi nak dapat jumpa orang yg dah kerja tu ek. Asek2 jumpe Abg Afiq jek. Asek ke? =P

Dalam kiraan itu, sebulan jugalah dah lost ngan seorang hamba ALLAH ini. Tapi adalah jugak wish raya hari itu. Cumanya, bila che' msg, call sume xde jwpn.(kecuali wish raya) Sihatkah? Bila exam? Belajar ok? Hohoh. Sebuk tanye orang lain belajar ok ke tak padahal diri sendiri terkontang-kanting.

Isnin nanti nak ponteng kelas LAGI kot. Tengoklah nanti pasaran camne. Kalau naik, tak g kelas. Ish3. suka hati tol. Nanti amuk teh. Kanak-kanak, Jangan tiru aksi saya.

P/S: Jangan berjanji atau tabur kata-kata manis. Sebab akan memakan diri. Dan akan ada orang tuntut. Manusia tak lupa dengan janji yang orang lain buat dengan dirinya. Contoh: Aina nak belanja resipi rahsia. Sampai sekarang Geng 0323 tak lupa. Sila ambil kata2 saya dengan serius. Sebab saya serius. *wajah serius*


3 comments:

aina_best said...

eyp! janji tersebut telah ditunaikan! =)

CaHaya said...

ya. aina dah tunaikan janjinya.

CaHaya said...

thanks aina!

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681