Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-09-11

saya benci michael!!! (edisi ke-2)



salam.
ini ada kisah.
sedang che' duduk dalam bilik melakukan pape yang patut dengan tenang(ehem! dgn tenang tau) di hostel sambil menunggu azan isyak yang bermaksud panggilan untuk ke surau, che' terdengar2 suara gadis2 menjerit2. diikuti dengan bunyi pop pop. (alah, yang mercun pop tu. yg dlm kotak kecik2. baling2 bunyi pop.) hahah. ye kot mercun pop tu. yg penting ada bunyi pop pop. time tu, terdetik kat hati. "alahai mereka2 ini. kalau iye pun semangat nak beraya, nak main mercun, tunggulah lepas tarawih ke. ini tak, time2 maghrib ni. tak elok nya. (padahal mmg x elok main2 mercun nih.) maka, che' pun pergilah kat tingkap nak intai2. yelah. xpuas ati kenapa bising2 tuh. risau gak kot2 ada incident pape jd ke kan. tapi, tak nampak!!! hohoh. malas lah nak nyibuk. moga xde pape yg teruklah yang jadi. maka, saya meneruskan buat papa yang patut.

Tiba-tiba...
Kedengaran suara muazzin melaungkan azan. Cepat-cepat gi ambik wuduk. Siap2, then turunlah tangga yang banyak ituh. ya lah, che' penghuni penthouse. hahah perasan. =P turun punya turun, kat aras 3, adik2 berkata sesama mereka, "tarawih2." sampai aras 2 laks, adik2 lain berkata sesama mereka "dah2. diorg dh tutup pintu bawah dah." dalam hati, che' berkata-kata,"pintu? nape tutup pintu?" maka sampailah kat aras paaaaling bawah. memang pintu utama ditutup. dan kelihatan ramai gadis2 berkerumun di pintu itu. apakah?

rupa-rupanya...
ada michael kat luar tuh. kat tepi tangga tu pun dah bersepah-sepah dah. hohoh. xjadi lalu kat pintu utama tuh. pikir2 balik, kan. nape sebab michael seekor pun nak kepoh sangat ek? time tu dah tau dah. tapi nak g surau kan... so, wat xtau je lah. guna pintu tepi. odw nak ke surau, selisih ngan cik nab. saing jelah ngan dia ke surau sambil berborak2 pasal michael ituh.

Alkisahnya...
Alamak. tak jelas. maaf. gmbr di zoom sbb che' xbrani nak p dekat2 tangkap gambaq. gambar tu snanye gmbr michael dok main2 ngan ada anak kucing nih. 2 ekor kat situ. tapi kat tangan die tuh ada seekor jek. time ituh, berkerumun insan2 sbb jarang nampak kejadian sebegini. Tengahari tadi, dah ada kawan gitau. dia ternampak 'pasangan' ini. tapi time tu kat fssk. pikir2 balik, takkanlah michael nih angkut anak kucing itu sampai ke kolej ku. bukan dekat sangat pun. Sian gak kat kucing itu. Tapi ALLAH Maha Adil, kan? Yang jerit2 rsnya sbb gadis2 tu xsanggup tgk anak kucing itu diangkut2 michael kot.

Masa jalan ngan cik nab tu pun, cik nab cakap, dia slalu nampak kat fssk. n ini adalah the same michael n the same anak kucing. before this, michael angkut anak kucing tuh ke dato onn. maybe michael ituh nak bawak anak kucing tu round tour keliling uk ni kot. tapi anak kucing tu cam pasrah jek. sian la plak. tapi ada insan2 lak cakap, memang michael tu jaga anak kucing tu. ia cr makan n bagi anak kucing tu. sejauh mana kebenarannya? wallahualam.

nape lak benci michael?
sebab... lepas balik tarawih, tengok ia dah xde kat depan pintu utama. tapi takdelah lalu situ pun. lalu pintu tepi jugak. hati che' menyanyi riang sebab nak balik bilik n kemas2 bilik n moreh kat bilik. tiba2 antara aras 2 n aras 3 nye tangga, ternampak makhluk itu. "nape dok kat sini! jahatlah. orang nak balik bilik. gi la dok tempat lain." itu kah skrip che' kepada makhluk itu? tah tak ingat. tapi lebih kurang lah kot. yang penting, ia ia(michael+anak kucing) itu conquer tangga tuh!!! tak muatlah che nak lalu. n time tu tengah bawak bungkusan minuman yang dibeli di c-mart(koop kegemaran pelajar kolej ini). huwaa!!! michael tu stone batu jek kat situ!!! kalau ade penyapu, dah ketuk kepala die kasi pengsan n call perhilitan dah. tapi xde penyapu. maka, berjalanlah dengan hampanya ke bilik ma. Naseb baik ma baik. xrayau2 n ada kt blk. klu x, xtau nk g blk sape. dhla enpon due2 tinggal kt bilik. minum minuman yg dibeli tu separuh kat bilik ma, n then ma teman balik blok. cam penakut sungguh kan? nanti dia wat rampasan minuman kan susah. dhlah rm 2.80. mahal tau. Bila ma n wani teman che' balik blok, ia ia dah xde. Hohoh. Cam tau jek ma n wani nak datang. Maka, berjayalah pulang ke bilik. N siaplah post baru ini. Dah. Tamat.

P/S: michael=monyet/beruk/kera/spesies2 gtu.
P/S/S: tadi bagi mama makan ayam goreng... rs sgt seronok sbb dh lama xbagi mama makan. =P mama adalah seekor kucing.
P/S/S/S: maaf di atas bahasa yg tunggang terbalik n masalah tanda bacaan.






No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681