Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-09-03

hidup hanya sementara.

Innalillahiwainnailaihirajiun. "sesungguhnya kami milik ALLAH dan kepadanya jua kami kembali."
Ayah kepada seorang sahabat telah meninggal dunia. Baru juga tadi. Time2 buka puasa, xsilap. Sahabatku Saiful Rizal, kuatkan semangat. Hidup mesti diteruskan. Tak dilupakan untuk mendoakannya jua. Moga roh ayahmu dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin.

Hidup ini sementara sahaja. Segala nikmat yang kita ada sekarang ni juga sementara sahaja. Badan yang sihat, kemewahan, ahli keluarga, sahabat, semua sementara sahaja. Bila2 masa sahaja ALLAH boleh tarik balik. Janganlah kita sombong dengan kelebihan yang sementara ini. Buatlah amal sebanyak mungkin. Jangan bertangguh-tangguh. Siapa sangka, saat yang akan datang ini, kita sudah meninggalkan dunia ini? Luahkan rasa sayang pada insan di sekeliling. Kelak, kita mungkin akan menyesal.

Ibu, Bapak, Iyah, Are2, Aiman, Yusof, Aisyah, Kak Ani, Gomok, Kakla syg kalian!!!
tidak dilupakan, Tok, Pak Ngah, family belah ibu n bapak, Encik Awaluddin, Cik Cahaya Bersinar, Cik Cahaya Kesempurnaan, Fatin Awanis, kawan2, abg2, kakak2, adik2 semua. Saya syg kamu semua!!! =)

P/S : Ocha, bersemangat k??? InsyaALLAH, ur health will be better.

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681