Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-09-13

sogo terletak sebelah bangunan pertama.



Salam.
Hari yang memenatkan.
Tapi, ada orang kata, orang beriman tak penat. Awat? Sebab... Niat buat apa2 jua ikhlas kerana ALLAH s.w.t. (= Mari muhasabah diri.

Dah lama lah jugak tak ke Sogo. Nape orang suka g Sogo ek? Takpe2 tukar angin kejap. Kalau x, asyik2 ke SP, Mid, Mid, Sp, Giant, Carefour, Mid, Sp, KLCC, Metro, Bintang, Mid lagi, Carefour. Sampaikan kalau Mid ni manusia, mesti ia dah muntah2 sebab asyik2 muka ni je datang. Tapi asyik2 pun, taklah tiap2 hari, sebulan sekali. Carefour ngan SP lagi kerap kot.


Napa tiba2 ke Sogo? Camni. Adik2 kat kolej ni, nak gi Masjid Jamek. Kononnya lah kan, nak beli jubah, seluar, and apa tah. Jalan punya jalan, tiba2, dah sampai kat Sogo. Cam magic lah jugak. "Eh eh, termasuk Sogo lah." Padahal memang cari Sogo tu kat mane. Yelah, Che' last pegi Sogo pun 2 tahun lepas kot. Masa first year kot. Itupun naik kmtr and turun kat Bank Negara. Kali ni, turun kat masjid Jamek n kaki pun melangkah langkah demi langkah. So, lainlah sikit perjalanannya. Sampai kat Sogo, naik escelator(mcm slh je eja).

nak ape? diesel? bontton? 70%.

nampak cam ulat2. Adik2 ni Usya punya usya, takde yang kenan, tak pun xde saiz yang sesuai. Maka, aktiviti meronda2 KL je lah.

Hohoh. Che' dah lehilangan idea nak cite apa pasal jln2 nih. So, tamat di sini je lah. =)

selamat tinggal sogo. Jumpe lagi.



Going to Sogo was suppose to be one of the happy moments in my life. but it turned out not to be so. Hurt. Until now. Stupid me.

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681