Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-03-01

Rayau2 sendiri best. =)

Salam.

Semalam hari yang penat. Dan agak tragis kot. Entah.

Tak puas dengan jalan2 Jumaat + Sabtu nanti akan di up kan cerita, semalam che' keluar lagi. Merayau2. Sorang2. =P

Mula2 ikut plan nak pergi kajang je. Reason? Jimat tambang. Tak jauh. Save masa.

Tapi memikirkan keadaan di Kajang yang penuh dengan foreigner, diskusi dengan cik Yufi, Tambahan pula hari Ahad kan, tukar plan pergi Mid. Itupun boleh lak nak melencong ke The Mall kacau orang date. Muahaha. Lagipun plan nak beli sandal+hadiah. So, Mid cam banyak choice lah kan. Dan lebih banyak mesin ATM. =P Dan boleh jumpa Bulat untuk bagi kad kahwin. Haaa? Kad kahwin? Siapa kahwin? Yang penting bukan che'. Bukan Bulat. So, pergilah Mid sorang2. Hehe. Dah balik semalam realize yang kena beli lagi satu hadiah. Nak bagi hujung minggu ni. Cis cis cis. Kenapalah tak ingat.

Tapi...
Ok. Seronok memang seronok. Serius. Rasa nak buat lagi. Hari Khamis ke. Cuma tak seronok kalau nak makan. Nanti makan sorang2. Eh, tu tujuannya nak jumpa Bulat. Nak suruh dia teman makan. Eh, takdelah. Tak makan kat Mid pun semalam. Ok. Ada makan. Makan Mentos je. =P

Ok. Yang part tapi tu kan. Lain kali. make sure anda ada >2 fon ye kawan2. Sebab takut kalau2 satu fon bateri habis. Satu fon lagi tak boleh on eventhough bateri penuh. Dan public fon yang ada memerlukan anda ada kad IDD TIME baru boleh guna public tu. Dah time getir macam tu mana nak cari kad IDD tuh kan. Hish. ada 2 fon pun tak guna. Dahlah buat Bulat+Yufi risau. Korang risau ke? hehe. *sigh*

Serius. Berapa kali tah guna perkataan serius ni dah. Time kat Mid tu rs sgt stress. Yelah. Dah janji kan. Tapi dah usaha. Last2 Lepas solat asar, beli ole2 sikit, balik. Tim tu cam sgt2 tawakal. Masa tunggu tu komuter, nampak public fon kat seberang!!! Tapi nak pergi seberang, komuter dah nak sampai dah. Lagi 3 minit. Hoho.

Sampai2 terus pergi cari Yufi. Serius. Mula2 tersilap aras. Dan takut juga dia tiada di bilik kan, Tapi sampai juga bilik Yufi. Call Bulat minta ampun semua. Then tunda date. =P

Bila charge fon, haha. Serius banyak sungguh missed call. rasa glamour sekejap. =)


UPDATE
Fon maxis saya tidak dapat digunakan sehingga tarikh yang akan diberitahu kelak. Maka, kalau nak hubungi saya, di no Celcom ya. Harap maaf. Segala kesulitan amat dikesali.


Penat. Tapi puas hati. Plus, sekarang tinggal nak cari seluar je untuk cukupkan collection warna grey.

/   baju kurung
/   jubah
/   tshirt
/   skirt
/   sandal
/   tudung
/   selendang
X seluar


P/S: beringat2 sebelum duit habis. Kalau ada duit, jangan act cam banyak sangat duit. Sampai belanja suka hati je. Ish. Susah sangat nak controk duit lately. Camne nih...?




5 comments:

::SizuKa:: said...

hohoho..p mid sorang-sorang yea...waaaaahhhh...kagum~

aina_best said...

wani g mid ke ahad smlm? kite pun kat mid la~~!! wawawa bleh jumpa kan.kan.kan

si buta warna said...

best gak jln sorng2

CaHaya said...

sizuka: haha. tragis juga snanye.

aina: pergi mid ahad. aina pergi ahad ke? napa xjumpa?

si buta warna: aah. best. nanti nak buat lagi. kot.

Mr. ASM said...

Sya slalu jgak wat..
Merayau sorang2..
Even tgk wayang pun sorang2..
Bez..
HuHu..

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681