Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-03-05

Berpura2 busy. berpura2 berpura2 berpura2.

Salam.

Saya suka hujung minggu. Nanti boleh berfoya2. Hahaha.

Malam ini, saya ada bbq ngan kanak2 seramai 30 org kot. Entah. Organiser tak confirmkan the exact total. Saya nak sibuk2. Nak pergi awal. Tapi mereka kata, Kak Wani takyahlah datang awal. Datang malam pun takpe. Kak Wani dok kat bilik rehat2, update blog ke. Nanti kalau buat sibuk, leh rapat2 spend time sama2. Nanti kalau kanak2 semua dah grad, mesti dah kurang masa nak spend sama2. And dah tak sama dah suasananya nanti. T_T tak nak pakai topeng boleh tak?

Encik Basri sedang berada di Bangi. Sebab ada tournament. So, dia ajak siapa2 yang mahu teman dia makan untuk makan sama2 dengan dia. Maka, ada saya, Yufi, Saceh, dan Shila. Kami berdiskusi hingga jam 4. Hish. encik Basri memang suka makan lewat. Jam 2++ baru makan tengahari tadi. Then mungkin akan jumpa lagi malam ni. Encik itu macam nak jumpa dan berdiskusi lagi je. Entah. Sebab Kalau saya tidur di event bbq saya malam ini, nampaknya saya tidak dapat join diskusi mereka.

Dan semasa sedang berdiskusi itu, ada insan istimewa call kata dia di The MInes. Main boling. Sampai 930 malam kot. Urm. Nak jumpa. Tapi cam jauh. Dahlah dengan hujan2. Tak berani saya nak g The Mines sorang2. Lagi2 ada bbq malam ini. Mungkin kita akan jumpa lagi di masa akan datang dalam keadaan yang lebih baik.

Dan. Tadi ada orang offer untuk ikut dia balik Johor malam ini. Konon2 nak release tension. Well, hujung minggu lepas saya dah berfoya2 di Johor. Tapi boleh je. Tapi tapi tapi. Nak bertolak jam berapa? Saya ada bbq. =(

Dan patutnya jumpa seseorang untuk bagi benda kat dia. Tapi dia kata tak jadi. Hehe. Nanti kita date masa lain ye Encik Taufiq? =P

Haha. Tiba2 kan sangat banyak agenda nak dibuat malam ini.
Saya mahu buat SEMUA.
Kerat badan jadi empat.
Hai saya satu per empat Cik Cahaya.


Acara akan datang:

10-12 Mac: Jadi penyambut tetamu.
11 Mac: Ambil result SPM. ( nervous tau tak! Sampai tak boleh tidur. Hehe. )
13 Mac : Minggu Siswi Kolej.
14 Mac : Kak Izzati Wed. Nak pergi nak pergi nak pergi. Siapa Fasi yang boleh pergi... =(
20/21 Mac: Jadi tetamu. Kot.
23 Mac: Presentation Investment. (haha. boleh lagi nak jadi tetamu 20/21 Mac tu sedangkan ada presentation)
28 Mac: Abg Deris Wed. MESTI HARUS WAJIB PERGI. Aina kata, ni wajib pergi ni. Fasi, jom jom.


Busy tak busy tak? Haha. Pura2 busy je. Pastu exam bungkus lagi? Dush dush dush. Ok ganti semua event tu dengan pergi library study. Siapa nak jadi date saya? =)


P/S: Kecil hati tak kalau kita call and orang tu reject call kita and hantar msg tanya "nak apa?" tak patut kecil hati kannn? Tapi hati dah jadi kecil pun. Hati, besarlah semula.

P/P/S: Sekarang saya dah rajin sikit. =)



4 comments:

^_s::a::s::a_^ said...

wah!!
kanak-kanak ni terharu sbb kak wani pilih BBQ smlm...
sdgkn byk lg agenda a.k.a date lain mennti..
hihihi

Mr. ASM said...

Ambil result SPM?

aina_best said...

nak g kenduri abg deris...=(

CaHaya said...

sasa: hehe. best2. =)

Mr. ASM: yupsy. spm. saya masih muda. =P

aina: jom2. kena plan ni.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681