Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-12-29

Susah sangat ke...?

Salam.


Susah sangat ke?


Susah sangat ke nak jadi baik?

Susah sangat ke nak dapat 3.7?

Susah sangat ke nak blajar rajin2?

Susah sangat ke nak kurus?

Susah sangat ke nak cakap NO?

Susah sangat ke nak jadi asertif?

Susah sangat ke nak jadi tegas?

Susah sangat ke nak berterus terang?

Susah sangat ke nak jujur?

Susah sangat ke nak pergi jauh2?

Susah sangat ke nak pergi Jabatan Bendahari?

Susah sangat ke nak tepati masa?

Susah sangat ke nak melupakan?

Susah sangat ke nak buat tak endah?

Susah sangat ke nak ikhlas beribadat kerana ALLAH?

Susah sangat ke nak berubah?


Tak susah pun... Awak just KENA KUAT. Dan JANGAN LUPAKAN ALLAH s.w.t.


Sekarang saya nak tanya balik. 

Susah sangat ke nak jadi kuat?


3 comments:

::SizuKa:: said...

Salam,

kenapa ni akak? erm..b strong!!

1 je gha nak jawab...susah nak melupakan..;p

cahayakebahagiaan said...

kita pernah dgr dari ustaz harsrizal....perkara apa....yang paling susah sekali?..and dia kata perkara yang paling susah itu adalah berubah....berubah ke arah lebih baik itu bukan satu pilihan tapi satu kemestian...:-)

aina_best said...

x susah pon,nak 1000 daya,xnak 1000 dalih..huhu
*ade org tu ckp kite akan komen if ada nama kite je =p

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681