Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-12-17

Dilema.

Salam.

Hari ini che' tersangatlah dalam dilema. Dilema remeh jek? Biarlah. Bagi saya tak remeh. 


1. nak tukar kos dari management ke applied maths atau tak.

Sekarang ni tengah buat management. Dulu macam ada rasa nak jadi lecturer. Ada private college dkt2 rumah. And ada iklan utk jd lctrr maths utk prog fooundation kat ctu. Tapi kalau nak jadi lecturer, coz applied maths lagi marketable. Tapi kalau jadi lecturer, kena buat research. Tak suka buat research. Tesis sem lepas2 pun sgt hancur. Kalau management cam lebih kepada kerja in company. And sekarang macam tak rasa nak kerja kat mana2 company. Em cepat2 lah wat company. T leh org kerja ngan kamoo. T tak yahlah nak mintak kerja kat company lain dah. Hehe. Ok2. Serius balik. Urm. tu lah. Nak buat applied ke management. Belajar ni dah tak seronok dah. Sekarang berkawan ngan adik2 degree jep. N malam2 bukan nya study pun. Online memanjang. Ish. apa punya pelajar tahun 1 lah ni. Macam tak de life n sgt pemalas kan? Kak yus mo wat applied. Sebab dia mo apply UniMaP. Subjek wajib management yang tinggal is proses stokastik(macam dak stat nya dgree) and maths ekon+kwgn(cm aktuari dgree). And tesis. Kalau applied lak, analisis berangka, pemodelan dan k. maths, mekanik bendalir. Kalau mo jd pramugari lak, kena 34-24-36. erk dan erk. Jauh sgt tu. 


2. nak balik kampung ke tak.

Sebagai kanak2 yang masih sekolah, mereka masih bercuti. Just student ipt je yg kena balik ipt. Sebab sem 2 dah nak start. atau ada yg dah start dah pun. dan dan dan, Daddy mo bawak kluarga balik kampung. Dan kali ni, bukan balik kroh jek. Tapi balik Kodiang jugak. Dan kalau balik Kodiang, maknanya dapat buat lawatan kat Changlun. Kot. ada ke niat blk kampung sbb nak wat lawatan. Orang lain balik kampung sebab nak jumpa atok nenek kat kampung. Cis. Oklah. Sebab rasa macam dah setahun jugak tak balik kodiang. Tok kat kroh pun xsht. Jap. Setahun ke? Tipu sungguh. Mana ada sampai setahun pun. Last balik kampung masa akhir bulan 6 kot. Dan dan dan. Sepatutnya, daftar kolej is (menurut Yanti) 21-27 hb dis. Dan start kelas 28 hb. Jap. Betul ke ni. Bukan sama ngan student degree ke? Dah konpius dah. Dan balik kmpg 18-26 hb. klu betul dftr kolej blh lg 27 hb, leh la blk kmpg. tp klu tak betul, leh tak minta tlg org len dftrkn kolej? Sebab mmg mo blk kmpg. Hehe. Tp klu kls start sama ngan dgree, to play safe, baik dftr awal je kan? Rs mcm mengecewakan seseorg jep. Urm... 


Result sem 1 dah kuar. Lalala~


No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681