Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-02-04

Nak buat business?

Salam.

Okay. Sekarang ini macam macam gaya orang berbisnes. The easiest and cheapest is by selling secara maya lah kan. Blog ke. Tak perlu set up kedai kan. Tak kiralah bisnes apa, catering, clothings, books, printing, apa apa lah kan. 

But yang paling penting is that...
Please have banyak bank accounts! Kalau tak pun, guna bank accounts yang ramai orang guna. Faham fahamlah ya, akaun apa. Bukan apa. Senang diri you juga. Nanti customer mesti akan stay. Sebab senang nak deal with you.

I buat post ini bukan nak promote mana mana business. hehe.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681