Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-02-08

5 dah jadi 6. Patut 4 tapi tinggal 3.

Salam.

Beberapa tahun lepas, ada 5 je. Dari 5 tu 3 diisi. Yang betul betul diisi. Then, 1 yang sudah diisi ditambah.So suppose dia jadi, 4 yang berisi dari 6 lah kan? Tapi somehow, hari itu, yang disebut berisi, 3 je. Yang lagi satu itu, dah tak valid ke? Kalau lagi satu tu sudah tidak diperlukan, cakap je. Dia sendiri akan hilangkan diri dia. Tapi dia bagilah kertas beberapa fail, buku resit dll semua tuh. Kesian yang satu itu. Memang dia tak cakap banyak. Tapi hati dia dah semakin mengecil. Takpelah. Kalau orang kenal, dia tahulah camne yang satu itu kan. 



Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.







No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681