Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-02-14

Kem D-.

Salam.

Last Thursday, I went for UKM. Ada kena buat kerja sikit.

Yang penting report SELERO! tak siap lagi. CIkguuuuu. Wani minta maaf. Nanti malam kena siapkan nih.


Broga pun ada mamarazi okeh.! Haha.

Okeh. Jumaat lepas pergi Broga. Kami pergi berempat. Ini serupa kem kakak lah. Pagi pagi jam 5 lebih dah kena bangun. Padahal tidur jam 2+ pagi kot. Nasib baik kakak dan ada adik ini ada sumber cahaya. Hehe. I bawa juga. Tapi... dah orang lain buka fon dia punya torch light, kita diamlah kan. Lagipun tangan penuh dengan barang. Haha. Punca punca kejatuhan dan ketidakstabilan badan.
Maybe awal tu tak stretch kan. Tu yang sampai jalan pun terhuyung hayang. Last time daki daki is masa pergi FRIM. Time itu, I almost pitam. Memang nampak bintang bintang dah. Tapi berjaya juga sampai canopi walk. Persamaan Bukit Broga and FRIM ini, I jalan belakang atlit kot.! Pastu nak kena ikut kelajuan cahaya mereka. Mana tak mengah? Haha. Padan muka diri. Then sampai satu tempat tu, terjatuh. Sampai satu tempat tu, muntah pula. Heh. Macam orang sakit je rasa. 

Keputusan akhir? Ada 4 puncak. Puncak 1st pun I tak sampai. Kakak trainer kem ini kata, kalau assessment SPA, I dapat D- jek. Tak F sebab I hadir. So ada markah untuk kehadiran. Hehe. Entah berapa kali repeat nih baru dapat A? 

Tapi tak sampai puncak 1st tu pun, sebab stop kat bahagian yang lapang, boleh nampak scenery cantik juga. Siap jumpa kawan Sagacious juga. Dan student Soksek. Alaaa. Sekolah asrama kat Penang yang nama dia panjang tu. Dan ada student UiTM. Student UPM. Pengalaman yang tak terungkap dengan kata kata. Balik itu dah terbayang bayang nasi lemak dah. Tapi sampai hari ini tak dapat nasi lemak lagi. Haha.!

Kesian dengan orang yang gayat kan...? Lagi lagi gayat teruk. Dan orang yang kena operate kaki. Tak dapat nak daki daki sangat. Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.

P/S : Student U lain terus tegur I dengan gelaran kakak. I nampak macam kakak sangatkah? Huhu.



Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

2 comments:

miss.efa said...

sangat suke entri ini. hehe..lawak ok name kem D-!

CaHaya said...

Haha. tak tahu nak letak nama apa. =P

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681