Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-03-30

"The Internet Is Forever"

Salam.

"The single biggest problem with communication is the illusion that it has taken place." George Bernard Shaw
"The Internet is the first thing that humanity has built that humanity doesn't understand, the largest experiment in anarchy that we have ever had." Eric Schmidt
As usual. Monday night is Criminal Minds episode. 5X22 "The Internet Is Forever". And this series creeps me. Actually every series pun creeps me. But somehow, lagi nak tengok. Sebab macam buat kita fikir the bad side of doing things. Macam bagi kita fikir lebih luas. Taklah one way je kan. 

Episode ini tells about ada this one person pilih mangsa from social networks. Macam mangsanya semua ada all kinds of social network. Facebook, Twitter, Myspace, yada yada. Dan SANGAT rajin update status. Bagitahu nak pergi mana mana kan. And dia add kawan suka hati. I mean like, sebab kerja, nak promote stuff semua kan. So add people as friend. On the other hand, macam bukanlah kenal sangat orang itu macam mana. I mean like, you don't know dengan siapa you are sharing your daily life with. Tak creepy ke? And tanpa sedar macam ada people stalking you semua. And kena pula your face segment macam menarik bagi Stalker tu. Ha. Kan makes you lagi terdedah to be killed. I mean the unsub tu pilih mangsa ikut bentuk wajah. Semua kiraan ikut maths dia sama. And, ada lagi satu quote ini. "What's on the internet is always on the internet". 

Sebab Unsub ini sangat superb dengan internet ini. Macam hacker lah. Be careful with the people you deal with. Kita tak tahu apa yang dia tahu. But dia tahu apa yang kita tahu. Aha. And ada kawan ingatkan, be careful dengan webcam juga. Sebab ada software untuk hack webcam. Haaa. 

And yes, hari itu ada Earth Hour kan. Macam kat US, Criminal Minds punya episod juga, ada kena blackout sebab suhu tinggi sangat. Time gelap gelap itu ada serial killer tengah cari mangsa. ha. Takut tak? Senang nak buat jahat. Nak buat baik yang susah. 

Maybe I'm backdated kan. =P


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681