Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-04-05

Jangan pandang belakang.

Salam.

Orang cakap, kalau nak happy, jangan fikir pasal apa yang dah lepas. I rasa happy dengan apa yang I ada sekarang ini. Taknak sesakkan fikiran dengan menda yang lepas dah. Banyak kena fikir tentang future. Kerja pun belum jumpa lagi. This weekend macam langkah pertama untuk langkah-langkah seterusnya. Ya ALLAH, berkatilah tindakanKU. Ku pohon yang terbaik buat ku, buat dia, buat kami umatMU. Sesungguhnya, engkau MAHA MENGETAHUI. 
Kadang kadang, unexpected things happen in unexpected times. Kadang terasa macam cepat sangat. Tapi bila teringat ada kawan kawan tanya. "Sekarang? Happy tak? Itu yang penting." My answer, "Happy". So, kalau benda itu happy and tak salah, why doubt yourself kan? Kena move on. Kalau tak nanti BANYAK sangat time wasted. 

Now, nak siapkan report. Hal tshirt. Nanti nak settlekan hal tshirt anak anak murid kesayangan pula. Funny bila pelajar tingkatan 3 and 4 LAGI PENYABAR dari pelajar universiti. Dan pos surat surat adik adik kesayangan. *tak seronok lah post terus lepas event. =P* Banyak benda kena settle. And kalau nak orang baik baik kena jadi baik, kan? Berusaha~

Syukur, ALHAMDULILLAH.
Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.






No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681