Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-03-12

Dear blog. I feel bad.

Salam.

Dah lama I tak bercerita dalam ini. Macam selalu Isnin malam akan ada post pasal Criminal Minds kan, I tak post post lagi. Macam terlalu banyak perkara yang jadi. And I tak tahu nak express dalam ini macamana. Sebab takut nanti memburukkan lagi keadaan. Betul, this is my blog. Suka hati I lah nak tulis apa kan? Tapi... Apa yang I tulis, taip kat sini boleh backfire diri I sendiri. Ok lah. Senang cerita. I taknak hurt orang yang I sayang. Dah. Itu sebab sebenarnya. Sebab siapa yang baca blog ini, I assume care pasal diri I. Or dalam erti kata lain, nak tahu pasal diri I. Even i tak cakap dengan orang itu pun kan.
Just apa yang baru sangat berlaku ini memang tak buat I tenang. Sangat sangat tak. And I really hope that things will be better. tak kisahlah if I sendiri yang terbakar, hangus, hangit ke. I really hope that things will be better.

Last 2 days, secara tak sengaja, I hurt a little girl's feelings. Dalam situation itu, apa yang I fikir is I want to help her friend yang dah macam adik I dah. But my text tu macam, makes her hurt. I feel so bad. Macam, when you meet an elder sister, what you hope from her is that, she guides you, protects you, help you out. Macam macam expectations. LIfe kan macam tough. So, somehow, maybe dari hati seorang kakak kepada adik, mak kepada anak, nenek kepada cucu, lagi dekat. Walaupun character masing masing berbeza. Tapi instead, I, yang lagi elder ni buat dia hurt. Sangat sangat bad. I don't want her to end up being like me. I want her to have a better life. Dapat tempat yang lagi mulia di sisi Tuhan. Betul. Ada kakak ini buat I rasa sangat hurt. Walaupun bila ditanya, I tak nak ngaku kan. But, I don't have any reasons nak buat this little girl ni to feel the same way like I did. Macam I know how it felt. How dare me nak buat macam itu kat dia? Ya ALLAH. I really hope that things would be better for her. Tak kiralah I hangus ke hangit ke in this situation. As long as that little girl feels better. Or at least in this case dapat focus with her studies balik. I taknak jadi kejam macam kakak tu. Tapi somehow, I rasa macam I dah jadi kakak itu dah.

I bet little girl to felt this way.

Saya sangat kejammmmmmmm. Little girl. Saya sangat sangat sangat sangat sorry. Promise tak buat dah. I tak suka promise, but bila I dah promise I keep my promise.


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681