Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-08-07

KAD ‘09

Salam.

Dah bbrp ari jugak xpost. Byk perkara nak diceritakan. Tapi, xnyempat2. Mcmlah bz sgt kn? This time, nak rumus sikit about KAD ‘09.

KAD adalah singkatan bagi Konsert Antara Dunia 2009. Konsert ini diadakan pada 1 Ogos 2009 jam 8.00 malam, bertempat di Stadium Malawati Shah Alam. Ia dianjurkan oleh Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia usahasama dengan Rabbani Productions Sdn. Bhd. Sempena konsert ini, terdapat karnival jualan sepanjang 31 Julai hingga 2 Ogos 2009 di perkarangan Stadium Malawati, Shah Alam.

Diri ini bukanlah ahli GAMIS. (xtaulah kalau satu hari nanti terbuka pintu hati nak jadi ahli pula ke kan). But somehow I jadi AJK program ni. How? Well, I know someone yang jadi ketua unit for this program. So, Alwani yang sangat suka menyibuk ni pun offer diri. Mulanya, bekerja di bawah Unit Gerai & Karnival(GERAK). Last2, tanggal hari Jumaat, 31 Julai ku bertugas di bawah unit Kebajikan. Kenapa? Atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, jadilah sedemikian rupa. Malas nak cerita panjang2 sebenarnya. Lalala~ =)

Tempoh 2 hari di Stadium Malawati bagaikan sekejap. Namun, Dalam tempoh masa itu, ada juga perkara yang membuatkan ku berfikir. 2 hari itu, ku bagaikan berada di satu bahagian Bumi yang tak pernah ku sampai. Nak kata rasa cam kat Cairo pun ada.(Even tak pernah g Cairo kan. tapi sebab baca novel, wujudlah bayangan itu). Hari Jumaat, ku tiba di Stadium Jam 2.00++ petang. Pakaianku? T-shirt yg panjang separas peha, tudung (haruslah kan?), Seluar Slack, kasut pink+itam yg bulat pilih. malam tersebut jualah, ajk Kebajikan Guls yg lain dah balik. So, cam duduk2 jaga makanan ngan ajk Kebajikan yg guys lah kan. Cam xheran sgt sbb cm org kuat ajk kebajikan tu kwn sendirik. So, layan jelah. Selama beberapa ketika berulang-alik dari rumah-Bukit Angkasa-UM-Rabbani Productions-UKM, tak terasa sangat kelainannya. Masa jg2 mkn tu, n b4 jg mkn lg, cm jln2 kt Stadium tu. I’m feeling awkward. kite pakai baju suar jek, Guls yg lain cam pakai tudung yang labuh tu. yg cam student FPI slalu pakai tu, xpun pkai baju kurung, jubah, tshirt paras lutut. n the guls cm berjalan in groups. 10 org ke… berjubah, berpurdah, Kerdilnya diri ini. Cam xpernah face this kind of situation, so rasa sgt awkward. Where else mereka2 itu biasa2 jek. Once in a blue moon. Ada hikmah juga berada di bawah ajk kebajikan. Sebab? Dapat berkenalan dgn pelajar MSU. Peramah mereka2. Baru kenal sehari, dah ajak tumpang kat umah. Weee~ xyahla tido kt masjid. lagipun xde kawan. xsempat nk berkenalan ngn yg lain2. Sabtu mlm, tumpang tidur d rumah mereka. Trimas kerana bg tmpt menumpang. Panjang umur, kita jumpa lg.

However, Alhamdulillah, syukur. Konsert itu berlangsung dengan jayanya. Even ada kekurgn ke apa ke, hopefully MT GAMIS take note n prepare so that x happen again. Dan saya meminta maaf byk2 di atas segala kesilapan saya sepanjang saya menyibukkan diri ini.

What I learned.

Bila berjanji dengan orang professional mengenai sesuatu, jawablah dengan ya, saya janji/saya tidak boleh janji. Memang, dlm apa2 pun, andai kita janji camne pun, tapi andai xdiizinkan ALLAH, xle jugak. maka, ramai yang jawab insyaALLAH. Namun, bila perkara2 penting, memerlukan kepastian. Dan jawapan insyaALLAH itu kadang2 bagaikan menunjukkan yang kita tak bersungguh2 dlm berjnji. erk, fhm ke? xphm, gtau ek.

Try to know someone n u’ll know them. Dlm situasi ini, honestly saying, xdgr sgt lagu2 Rabbani. Sbb cm lagu2 mereka cm rancak2. But bbrp ari ulang-alik ke Rabbani Productions, terasa keramahan mereka. Even sy bknlah MT prog, org kcik jek dlm karnival, tp ditegur n disapa mereka2 ini. Segan sebab cam the ramai sgt kt Production tu lelaki2 jek, So, merekalah yang tgur dulu.

Susah nak puaskan hati semua pihak. Kita dah wat yg terbaik pun, camne pun, leh wujud salah faham. N nama kita still tercemar. So, cmne pun, last2 we end up dengan bertindak untuk mementingkan diri. xphm/? xpe2. sy phm. Lalala~

Trima kasih kepada sume2 yg bsbr melayan kerenah sy sepnjang sy menyibukkan diri sebagai ajk KAD ‘09. Nak listkn ke?

Insan2 Rabbani Productions(RP) terutamanya…

En, Azadan, (ats nsht2)

En. Aswad (btul ke eja? atas nsht2),

Kak Ain, (jamu mkn mlm itu)

Kak Ct. (tq anta mlm2. n lyn wani n bg mkn)

Ajk yg slalu bkampung kt RP terutamanya…

Dayang (tq tmpgkn umah n bg mkn n ajr selok belok UM n lyn wani yg mcm2 ni.),

Iman (tq sbb bg nsht ms diri ini bmslh ari tu. Tim tu serius sgt buntu xtau nk minta nsht sapa. Kini ku pasrah seadanya)

Kak Wan, Kak Aisyah, Fie (tq 4 evryting. kenangan nek moto dgn kelajuan yg tinggi xkan ku lupa.skang dh reti cr membonceng moto dgn baik. Kak Aisyah, nak gmbr!!! =))

Kamal (sbb sentiasa bersmgt n bfikiran positif n tlg2 ms nk tmbh yg tmpl2 kt poster tu)

Sape lg ek? Amin (tq ari tu org tmpg gune charger enpon. =P)

AJK2 kebajikan terutamanya…

Aizat & Lah– sbb bg can msuk bwh kebajikan, blnje rocky 2 kotak n bg mkn

Di, n siapakah nama kamu. sy sudah lupa. -thanks sbb anta blk mlm jumaat itu. xsesat kn blk uia itu hari?

Geng2 MSU n PTPL.

Hajar, Linda, Marni, Fairuz, Salmah, Mus, Aisyah, dan ahli2 rumah. tq sebab bg numpang rumah. bg mkn. n sume2 lah.

xdilupakan… Abg Khalil. Thanks byk2 sbb bsbr ngn wani. minta maaf sbb byk sgt nyusahkan abg. n minta maaf sgt wat abg sakit hati. Klu bkn sbb abg promote kt ym itu hari, n trima org msuk GERAK, xmungkin org dpt merasa pengalaman gni. N xmungkin jugak org dpt merasa bhgn Islam yg masih wujud di Malaysia ini.

ade lagi...

awaluddin - tq sbb menyokong sy. ngeee~ =)

ella - tq sbb help out ms bmslh ari tu. it helps. =) mcm horror. tp xla horror pun. ngeee~

mimah - tq sbb tmpg2kn umh, blnje mkn, tman mlm2 tunggu bas.

udean - tq sbb help out ms bermslh ari tu. sgt2 membantu!!! =)

abg deris - tq jugak sbb bg pndpt ms nk g ke tak RP ari tu.

aidah - tq sbb smbut kt uk. =)

bas, wan, saceh, naqib - tq sbb anta ke masjid matriks UIA. dpt bg kalian pengalaman msuk matriks UIA. =P


PALING2 X DILUPAKAN. syukur padamu ya ALLAh kerana memberikanku peluang ini. Biar ada kepahitannya, namun, ia sedikit sebanyak menjadikan agar lebih matang dan bersungguh2 dalam bertindak. ALWANI WAJIB GIGIH!!!

Kenangan bersama kalian xkan dilupa. Thanks. N maaf andai ada slh silap spnjg prknln itu. Moga kalian success sokmo. Amin.

4 comments:

miera said...

salam...
bestnyer akk dapat join konsert tu..
tmbah lak dpt join jd ajk..
wahh...tahniah2...=)
cian kat dri ini xberksmpatan=(

uDean said...

ermm...

CaHaya said...

miera: xpe2. nanti insyaALLAH ada lg peluang itu. =)

udean: nape ermm? xdilupakan, thanks byk2 kepada udean sbb bg pndpt ari tu. sgt membantu!!!

aizat said...

salam..name kwn sy yg anto kamu itu ialah zaidi..next year klu ade lg, n if sy mjd insan terpilih lg..adakah kamu sudi utk bkhidmat d bwh lembayung sy??muahaha..maaf ats sgale kkurangn esp sikap kdiktatorn sy bru2 ini..haha..tp sy suke mbuli org terutamanye kamu..haha..

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681