Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-04-20

i rasa...

Salam. have you ever been in a situation where you don't have heart in doing something? i do. and i've learned that if i don't have heart in doing it, better don't cause it won't work out. macam bila perasaan ikhlas itu dah tiada, nanti ada dugaan sikit, dah nak give up, buat kerja pun sambil lewa, last last menyusahkan orang, buat orang sakit hati. sejak pelawaan itu datang, selalu terfikir, berfikir. nak ke taknak. hati kata... taknak. kesian? alah. kan ada LAGI RAMAI ORANG lain yang namanya disebut sebut sangat. MESTILAH diorang boleh tolong, kan? lagipun, kita ni bukan siapa siapa kan. takkan terasa kehilangan pun kalau kita takde. kita tahu, kita takdelah macam diuji selama mereka diuji. tapi... sampai sekarang still terasa tentang beberapa bulan lepas. i nak siapkan kerja ni cepat cepat. bagi barang barang ni semua. report? haha. tak siap pun lagi. hebat kan? then i nak kejar i punya target itu. sebelum bulan 9. sebab tawaran itu sangat menarik. harap harap dapat kejar. yakin boleh tentu boleh.! *kakak, nak g FH...! dan... melaka masih menarik. abang I cakap boleh jadi tourist guide~ hihi. tapi tak tahu bila. dia busy. =( *

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681