Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-04-07

Gloria, janganlah sakit. T_T

Salam.

Dah beberapa tahun, adik I ajar. Okay. Adik I tak ajar tapi I yang terpengaruh dengan dia. Adik I ada habit suka namakan barang. Cam dulu dia ada dua sweater. Satu dia namakan Jesse, satu Lucas. Lucas tu sempena Lucas Scott yang One Tree Hill tu. Jesse? I lupa sebab apa. Haha. Then dia beli sweater lagi. Tak tahulah nape dia suka beli sweater banyak banyak ni. Cam best je. Yang baru tu nama dia Merlin. Sebab dia suka tengok cerita Merlin. 

So I terpengaruh. Laptop I bagi nama Belle. Cam Belle dalam Beauty and the Beast. Then satu phone yang dah hilang nama dia Mikey. Sempena Michaelangelo dalam Teenage Mutant Ninja Turtles. Adik angkat I kutuk cerita ini. Apa I kisah. Aha. Then phone pink I jadi Pinky. Then ada phone lagi nama dia Bert. Cam dalam Sesame Street. Nak pilih antara Grumpy atau Bert sebab dua dua cam garang. Tapi Nama Grumpy cam negatif lah pula kan. Then pergi bilik kakak cam, external tak bagi nama lagi. Bagi nama Gloria. Cam dalam Madagascar tu. Perasan tak Gloria tu walaupun cam gemuk tapi tetap HOT? 

Okay. Mukadimah sangat panjang. So, tersebutlah kisah. I taknak Gloria sakit. Nak deliver tshirt niiiiiiiiiiiiii.

=((

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681