Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-12-06

dilemma

Salam. today tak mengajar sangat. banyak suruh students buat latihan. nak tengok mereka faham ke tak. lagipun, kalau way ahead dari kelas lain tak best. takpe kelas lain tinggalkan kelas i. nanti i boleh rujuk rujuk. muahaha. hajat nak share article tentang small things can give big effect dan surat seorang ibu sampai juga. just macam kesian pula dengan ada student yang ibu dia dah tiada. jaga parents selagi hayat kita ada. okayyy? plan asal, this saturday nak balik sj. first, syaima' punya wedding. second, nak tengok baju. hehe. okayyy. niat asal sebab dah promise nak jumpa kakak and dah promise syaima' akan pergi wedding dia. tapi... tadi students pleading nak ajak pergi jalan-jalan. yang buat rasa serba salah itu sebab seorang itu sarawakian. entah bila lagi nak datang semenanjung. lagi satu sebab bila ada student kata, tahun depan belum tentu jumpa lagi. tiba-tiba macam sebak. this is my first experience teaching. mestilah nak all out kan. mereka my first student. tapi, pembantu i pun ada wedding on saturday. kalau tukar kepada weekdays boleh tak? DaN Sunday naK jumpa nadiah. dilemma. adik-adik sendiri, i tak sampai hati nak tolak. dan mereka ini dah macam baya baya adik sendiri. Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681