Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2015-04-20

Hilang selera makan

Assalamualaikum.

Dah masuk bulan Rejab dah.  Lagi 3 bulan je tinggal.  Woot woot. 

Ok,  Beberapa minggu ni, hilang selera maka.n. tapi still kena makan.  Effect dari Metformin ni.  Dulu pernah makan Metformin tapi tak pernah rasa loya/mual yang dahsyat camni. Memang takle nampak kari.  Tapi best.  Sebab berat tak naik. And somehow, sikit sikit turun. Walaupun 0.5 kg je.  Haha. 

I'm putting some effort to eat some fruits everyday.  Minggu lepas sebiji pear sehari. N inak bagi hilang mual punya pasal.  Minggu ni tengok buah apa yg rasa sedap lak. Kalau ada passion fruit lat kedai buah tu,  memang dah grab dah.  Yums. 

I'm selling some cookies for Raya this year.
Nak try market Choc Rice,  Viennese Cookies,  and lagi satu tak tau apa.  Mama Carries macam tak berapa laku la kat opis ni.  Takpe,  nanti bincang. 


No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681