Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2015-02-20

Tekanan, saat 1 tahun 3 bulan.

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.  Perkahwinan kami dah cecah 1 tahun 3 bulan.  Kalau dah ada anak,  dah pandai berlari.  Barulah namanya berlari dengan anak,  kan?

Kerja,  I'm improving myself at work. Setiap hari,  mesti ada request,  urgent shipment,  expedite,  customer line down.  MESTI. Kadang customer request,  kadang shipment delay,  kadang myself SLOW.  MD dah tukar baru ini,  expectation is very high.  SPEED and ACCURACY are the first things that becomes priority.

Bila umur 28 tahun,  what else do you expect?  Kahwin sudah.  Kerja sudah.  Next step,  rumah and anak anak.  Trying,  yes we are trying.  Abg faham.  Alhamdulillah.  Ibu bapak pun OK.  Kadang,  ada orang jeles,  cakap bestnya leh honeymoon lagi.  Tapi kalau boleh undur masa,  mesti taknak putar kan? You know,  hidup kita ni kita takkan dapat semua yang kita nak.  Cukup untuk kadang kadang cakap pada diri,  apa yang kita nak, kita belum dapat tapi orang lain dapat dan apa yang kita dapat,  orang lain nak tapi belum dapat.  Faham?  Bahasa mudah je ni.  ;) Cuma…  well,  there's always a 'but'. Cuma,  bila orang yang kita tak berapa rapat,  mula bagi cadangan macam macam, pegang pegang perut kita,  diri ini rasa offensive. Mungkin,  prihatin,  mungkin,  cuma ingin membantu,  mungkin,  I'm just being too sensitive. But this is how I felt.  Usaha kita untuk buat diri jadi matang dan bersyukur jadi macam sia sia je atas satu soalan atau satu cadangan yang tiba tiba datang tanpa diminta. Ceh,  macam puisi.

Tolonglah,  bukan mudah nak tutup mata buat tak nampak apa yang kau ada dan bersyukur dengan apa yang diri ada sebab yes,  aku pun boleh jadi manusia yang tidak tahu bersyukur kadang kadang. 

Apa apa pun,  kadang kadang kita minta A, Allah s.w.t. bagi A. Kadang kadang Allah s.w.t. tak bagi A tapi bagi B, which is apa yang kita perlu.  Dan kadang kadang Allah s.w.t. tak bagi A atau B tapi Dia bagi C, which is jalan untuk dapat A. Setiap perancangannya adalah yang terbaik.  Terima kasih Allah sebab kurniakan suami,  keluarga,  kwn opis,  kwn whatsapp yang penyabar dan gugel bergerak.  Lebih lebih lagi bila diri ini emo balik untuk isu yang sama. 

Take care. 


No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681