Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-08-26

Perkara tertunggak.

Salam.

Kadang kadang, rasa sangat kecewa dengan diri. Sebab tak dapat capai target. Not even a bit pun. Banyak sangat kerja yang tertunggak. Ni, ada lagi dua yang tak siap lagi. Let me list down kerja yang tertunggak dari end of last year.

Tshirt KTP1 - done.

Report SELERO! - done.

Post surat Clarians - in progress. Dah beli setem. Nak kena tampal and post.


Update database PAKMNS(ke PaKMNS ea?) starting Mei 2011 - in progress.
Nak passing kat ajk baru, macam kejam pula sebab kita tak siapkan kerja kita lagi and suruh dia siapkan. Tapi harap harap dapat siapkan soon. Sehari kat tempat kerja menghadap komputer like 8 hours, so bila balik rumah akan sangatlah malas nak on Belle. *I wonder how other people boleh ngadap skrin komputer tu lama lama everyday. Kagum!*

Belanjawan PAKMNS - done

Tshirt reunion PAKMNS - in progress.
Dalam 5 pieces lagi. Ada ahli macam taknak ambil tshirt lagi. Ada yang nak ambil bila jumpa. Tapi tak jumpa jumpa lagi. And ada yang dah jumpa banyak kali, tapi I still tak bagi bagi lagi. Haha. 

Go through the books+notes masa Matriks, Degree and half Masters - In progress.
Nak kena check mana boleh simpan, kat mana nak simpan. If boleh bagi orang, nak bagi siapa and how to bagi.

Giveaway baju - In progress. Yang ni, baju dah bungkus, tapi tak bagi bagi lagi sebab tak tahu nak bagi siapa and bila dah tahu, macam terlepas pula masa patut bagi baju so last last tak bagi.


Pape pun kan, bila dah settle tshirt KTP1 tu, rasa SANGAT SANGAT lega. Sebab, dah delay dari end of last year sebab problem dengan kos baju tu. Lagi lagi bila kita kena deal dengan those cute cute kids yang umur Form 3+Form 4 kan. Selalu macam, "cikgu, bila nak dapat baju?" Bolehlah diorang Raya pakai baju. Just, Unfortunately lah kan, maybe ada yang tak puas hati dengan baju tu. Ada yang happy sebab dah dapat baju tu walaupun OVERSIZED. *one reason why they should eat a lot and makes themselves grow* Tapi, sangat sangat lega. 


So, harus semangatkan diri, untuk siapkan yang tak siap lagi ni. Berusaha!


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



1 comment:

cik Tya said...

hahahaha..

bg sy je lah abju tuuuu.. =p

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681