Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-06-30

bcuti2 dgn adik2...rindu!!!

mlm jmaat. ku buat keputusan yg sgt drastik.

Thanks kpd abg Khalil sbb tunda miting ke ari ahad.

Kalau x, xdpt ku bercuti2 ari tu.

sabtu pg, dlm kul 11 lbh, btolak ke kl sentral dgn cik dayang. tp cik dayang ke CM. xpe2. dh pernah smpi ke kl sentral dgn bas pun. so, smpi kt kl sentral, tunggu adik2 dtg jmput. pergi ke 7E bli oreo, gula2 mentos ngn roti potato. teringat yg ade lg twisties yg dbeli ari khmis ari tu yg xdibeli lg. dlm kul brape ek. kul 12 kot, adik2 smpi kt kl sentral. maka, bmulalah cuti2 dgn adik2 ni.

eventho rs sgt xsdp ati sbb rs sgt2 nk ke klntn tp xle nk g sbb ade hal lain, amanah yg perlu dilaksanakan. maka ku pergi bercuti2. tp, ku tetap doakan moga adik tu cpat sembuh. Harap sangat.

Perjalanan ke tempat percutian tu taklah lama sgt,tp kami smpi lps 4 jam lah jugak. Mcm2 la adik2 ku ini. Nak benti solat dulu. pastu wat ape2 tah lg. thanks adik sbb tman akk jln2 ms ade adik2 lain tu wat keje mereka. Then g mkn2. yay! akhirnya. Tah brape kali kat dalam kete akk dok ajak g mkn kn? Pergi situ lah. sini lah. Nak cari parking kete pun lame gak kan. Then ke tempat percutian. Watla pape yang patut kan… on the way tu… dh ngantuk dh jgak… dh sandar sedap dh… smbil lyn pasaan n nk pejam mate… tibe2… jeng jeng jeng!!! akk!!! tido ek? jom main teka teki lagi. dalam ati,”kacaula adik2 ni…” maka, melayan teka teki.. pastu jd segar lah gak.. mmg plan mereka untuk tidak membenarkan mane2 yg ade dlm kete tu tidur spnjg pjlnn upenye… x aci katenye. xdptlah jgak tido…

bile g sane, kena wat pape yg patut. n dgn harapan dpt mngurangkan kegundahan d hati. kegundahan tu taklah hilang. tp sdikit sbnyk terhibur ngn keletah adik2 ni.. mcm2.. thanks adik2. main2 pelita. meghelai sumbu tu. n mcm2 la lg kenangan yg sgt xnk dilupakan. even b4 this takla rapat sgt. gtu2 je kn. tp luckily, blh je masuk ngan kalian. thanks sbb jd bodyguard akk slame brp jam itu. thanks sbb tlg back up akk. thanks sbb jg akk. thanks sbb jd driver akk. thanks sbb bwk akk jln2. akk ni dh la suke jln2. thanks sbb being diri kalian yg sbnr even akk tersesat kat situ. thanks sbb melayan prangai akk yg mcm2 ni (mcm2 ke? ye kot…)… tah la.. rs mcm sgt dihargai dgn cr lynn adik2 ni…

Dekat2 kul 2 ari ahad, bertolak balik ke KL rushing lah gak. sebab miting kul 222 patutnye. ah lantaklah ngan miting tu. klu smpt smpi, smpi jugak. n ptg tu jam lah jugak, adik yg drive dok tnye, akk rush ke? klu rush sy bwk laju. xpe2 adik bwk ikut kmampuan. nk bwk laju2 pun xle. sbb jam. yelah… ari ahad kn. kul bape tah, abg khalil call. kate tmpt miting bkn kt dtrn zaaba. tp tukar ke masjid uia pj. seb bek adik2 ni ok anta ke uia pj. dgn serabut sbb mimah dh tersampai ke dtrn zaaba tuh. kul 330 kot, mimah msg kate die dh slmt kt msjia uia tuh. bgus2. n mule2 tsilap msuk uia pj tuh. tp xpe kot. sbb adik2 tu pun xpenah jejak msuk situ kn. suke ati je wat ksimpulan sndirik. heee~ ms nk kate bye2 tu… rs cm sebak kot. ah. tah bile dpt jmpe lg. dgn sorg adik ni nk smbg ke tmpt lain lak. taun dpn blum tntu jmpelg. kne kawen kot. wat majlis t ajak sume dtg, xdtg, DUSH3!!! sebak…sbb sume2 cm baik jek. bkn adik2 lain xbaik. sume baik2. sume ku syg. sume ade klbhn msg2. cume kali ni, percutian ku dgn mereka2 ni. maka cite psl mereka lah. tersebutlah kisah, lps tu adik2 pun, mnyambung pjlnn mereka ke destinasi strusnye. alhamdulillah mereka slmt smpi. moga semua insan2 yg ku syg ini, kuarga ke, adik2 ke, abg2 ke, kakak2 ke, shbt2 ke, sape2 lah berjaya dunia dan akhirat. AMIN.

tgh menaip2… tibe2 gomok dtg. sibuk nk landing gak. ish3. IKLAN!!!


gomok sibuk nak tidur kt tempat tdurku laks.


tapi skang gomok g lompat ats katil are2 laks.

ok. smbg cite. tp nk cite psl ape ek psl bcuti2 ni.


skang gomok dah conquer katilku pula. suke ati kau ek, kucing!!!


smbg balik. dh abis kot psl cuti2. smpi kt masjid tu, kne seyes blk. bncg2. ms miting tu. sgt lost. sbb mind set lain, miting lain. cmpur sebak tah bile jmpe adik2 lg. cmpur emo risau ade adik kurang sihat. dgn dtg miting lmbt. tp dh settle psl miting tu. then borak2 ngn mimah. g blk sewa mimah, mimah dh jd wanita bekerjaya. oh oh. dkt je kite ni upenye. then mkn2 kt kl sentral, thanks byk2 mimah, t wani blanje mimah laks. bila dh kije t. heheh. kul 10++ baru tolak blk umh dayang. ish. xreti2 nak blk umh.

lalala~

siaplah cite psl cuti2 itu.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681