Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2013-06-17

2 weeks left!

Salam. :)
Excited, nervous, stress, penat, semua pun ada. Alhamdulillah. Daddy arrived home safely yesterday morning. Masa tengah sibuk angkat timba nak tala ke arah balak kan, tiba tiba ada kereta berhenti betul betul depan gate. Tengok tengok tu limo klia and penumpang is bapak! Apa lagi. Timba diabaikan lalu meluru nak pergi tolong sorongkan beg. Xmampu nak angkat. Berat. Hehe. Excited.

So hari ni tugasan di rumah, balik kerja sibuk nak sediakan apa nak makan. Beratur ratur la susun menu kedai untuk dinner. Hehe. Breakfast bolehlah masak. Kena bangun awal awal. Nak kena beli buah. Buah-buahan di rumah dah habis.

Ada lagi dua minggu. Tolak hari ni, kurang dari 2minggu. Busy nak kemas ofis ibu. Nak lengkapkan dengan peralatan asas. Sebab nak guna ofis ibu buat majlis tunang kan. Nasib baik ada kak linda ni. Kawan Fahmi. Dia ada semuaaa. Cakap je. Catering? Pelamin? Andaman? Khemah? Baju pengantin? Catering tak tahu lah nice ke tak. Tak pernah try. So tanya dia untuk khemah & peralatan bufet je. Penat buat kerja xcukup orang ni. Padahal msg kak linda je. Cuma tunang ni memang nak make up sendiri. Tak pun smaller sister buatkan. Beriya dia baca buku make up ni. Fotografi? Small sister buatkan kot. Smallest sister? Tolong jaga tengok air basuh tangan habis ke tak. Small and smaller brother? Tak tau nak assign diorang apa. Hantaran tak siap lagi. Kain pelikat yang dah beli tu ibu cakap tak ceria. Malasnya nak beli lagi. Haha. Kedekut. Tapi barang lain nak letak kat dulang dah lengkap. 3 vs 5 je.

Weekend ni iyah balik dari US. Bilik atas tak kemas habis lagi. Dia balik mesti pengsan. Tu dah pesan awal awal suruh beli taufufa dia ngidam. Padahal kitorang pun dah lama kot tak makan.

Hafsah dah bersalin. Agak ngeri. So seniors kat ofis marah saya. "Wani you don't do like that a. If not i piap piap you" sambil buat gaya tampar tampar. Papepun, semoga dia cepat sihat. Dan semoga fahim membesar dengan baik. Errr, betul ke tah nama dia fahim? :)

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681