Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2012-04-24

I will try.

Salam.

Mummy, do you know how much I actually love you? It's kept inside. Malu nak tunjuk. Sebab kakla is kakla. Bukan iyah.

Last weekend, I really hoped that you are happy. I don't do much. But I really hoped so. Sampai ibu ada very enormous butterfly in the stomach kan? Mulut kakla bebel bebel kan? Ish. Camnela nak kasi mulut ni tak bebel, tak muncung ikat reben, mata tak jeling. Konon konon nak biar ibu gi sorang, biar ibu naik Komuter. Ibu tahu kan kakla sakat je? Hehe. Last last buat jugak. Sebab tak sampai hati. *nanti orang ngorat ibu. Haha* Risau tu sedikit sebanyak ada. Tak banyak, sikit. Tak sikit, banyak. Kurang pahala dah kan, sebab bebel bebel tu. Harap ibu tak ambil hati. Tapi, satu yang tak berubah, tetap sama, I still hate KL. Masih scary. Masih perlukan bodyguard. Way no nak kakla jalan sorang sorang kat jalan situ.

Penat. Tapi happy sebab tengok ibu happy. Cuma kakla belum mampu nak buat macam ibu buat. Cakap cakap kat orang, cerita cerita. Mungkin, bila terpaksa, kena buat juga kan. Fahmi marah. Dia kata, 'tolonglah ibu tu. Kesian ibu. Marketing tu ilmu. Sedih bila you kata you tak suka.' Mestilah dia marah. Sebab itu benda yang hampir sama yang dia buat. Bila fikir fikir balik, teringat kak ani cakap, 'ibu tu baik sangat. Kakla bertuah tau' sebab kak ani tak baik dengan ibu dia. Fahmi pula, 'jaga ibu leklok. Hargai ibu tu' sebab fahmi dah tiada ibu. *tiba tiba sebak. Ish.*

Kakla tak suka. Tapi kakla cuba untuk suka. Kakla suka tolong susun, tolong organize barang, details. Tapi bab cakap, promote promote niiiiii, lemah betul. Mungkin, kalau mood ada, harap harap for next time, mood untuk bercakap cakap tu adalah kan. Macam masa 2 3 tahun lepas. Cuma, jangan suruh kakla suka KL, okay? Love you mummy ! ;D

p/s : byk betul 'tapi' kan?

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681