Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-09-07

Emotional day.

Salam. Hi people. How's Raya celebration? Best tak? Dah few days kan holiday habis. Macam, everyone pun must go back to reality. Work, studies and stuff. Tapi, kena ikhlas tau. Nanti rasa restless, grumpy je sebab tak ikhlas. Now, it's 2a.m. Esok kerja. Dan mata tak boleh nak tutup. okay. Bukan salah mata. I yang taknak tidur lagi. Sebab, tadi lepas Maghrib dah tidur. And macam rutin, around jam 12 terjaga. Kejap lagi tidurlah kan. Nak cakap sedih sekarang ni, macam sedihlah juga. Tapi, bila benda tu macam dah expected, and kita dah perasan hint hint tu, bila tahu the truth, macam sedih lah juga kan. Cuma tak teruk sangat. Sebab sempat prepare diri. Dan at least, kali ini, tahu the truth earlier kan. Daripada nanti macam percaya kata kata orang lagi lama, lagi sedih. Jatuh lagi bawah. Kalau jatuh lagi bawah, mungkin akan ambil masa lebih lama nak bangun. Mungkin. So, mungkin juga lebih cepat kan. Sebab dah pro. Hihi. To semua, sorry and thanks for EVERYTHING. Above all, sangat happy untuk Sanchez yang akan engage dengan kakak this Sunday. Mereka minta I ambilkan gambar. I minta kakak lain tolong. Tapi kakak tak boleh. So I minta tolong adik I. Nanti kita tengok hasil nya. Dahlah I tak reti ambil gambar. Selalu, akan shaky je. Ada abang ini, dah lama hilang. Selalu kalau festive season mesti ada text wish wish ke kan. *rasa tak sedap hati*

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681