Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2008-06-21

kmns+exm

testing one two three..
ok..
ehem2..

skang dah ade kat ukm blk dah..
blaja utk exm..
ms bgembira dah abes dah..
sbb mppb dah abes..
now, must be serious..
muke ketat satu..!

about kmns..
mppb..
kali ni cm best jek..
evntho mcm2 jd kn..
xpe2..
blaja dr pengalaman..
pengajaran kali ni,
bila diamanahkan utk wat keje watla keje..
jgn tdo jek.. cam ade la ehem2..
skt tkakla plak..
pngajaran kedua, jgn just judge sumwon b4 u know them..
yg ketiga, urm..
ape ek..
aha..
yg ketiga, apa yg blaku sudah blaku..
just let it be..
tutup cite..
tamat sudah..
tp klu jd lg, tah..
kwn2 gak..
tp skang still kwn lg ke?
urm.. no comment..(",)
yg keempat, bila buat sumting kenalah ikhlas..
jgn serik utk dtg lg tim mppb..
tp xtaula d masa akn dtg akn dtg lg ke x..
cm nk bsara jek..
tp, tim ni lah kite leh tmbh knln..
tmbh 'adk2'..
pdhl adk kat umah dah ade 5 org dah..

mule2 tu mmg nak datang sampai hari ahad jer.. tapi bila mal cakap, "kata nak wat perubahan.."
rasa cam nak datang balik jer..
then memang datang balik pun..
eventho cam ada lah bermasam2 muka sikit dengan sumwon kan..
yang tak leh lupa bila buat cerita dongeng pasal erin dan family n kampungnya..
tiba2 jadi mak siti yang merupakan isteri muda pak abu..
fantasy jek..
then bila nak gerak balik, cam sedih je nak balik..
lagi2 bila ade part erin lari kejar mal sebab mal tak gitau yang dia dah nak balik..
cam cerita hindustan lah pulak kan..
tapi sampai ukm dengan selamat..
alhamdulillah..

exm..?
isnin n rabu exm..
ari tu dah study skt2..
skang, kne ubh mud nk main2 kepada mood nk exm...
tp kan, dahla result sem 2 xcheck lagi..

but de gud news is..
is it really a gud news..?
ye kot..
thn 3 dok asrama..
cume dgr2 pngetua nk tukar cr merit utk stay kolej..
bliau nk wat ikut sem..
kirenye, klu sem 1 x aktif, sem 2 xle stay lah..
nk elakkn 3rd year student yg x aktif..
erk.. nk aktif ape lak kali ni..
dlu just takat bsmm n keushwnn jek..
kali ni..?
xtau2..

cume kan alwani, kita kena blajar hargai apa yang kita ada..
nanti yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran..
cukuplah apa yang dah berlaku..
jangan rumit2kan lagi..
terimalah yang its already settled eventho cam ape je kan..
-tamat-

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681