Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2017-07-18

Aydan at mall

Salam.

Semalam rasa malas nak balik rumah terus so in prompto bawak Aydan pergi Mall yang dekat after picking him up at school. Best, sebab tak ramai orang and, sangat spacious so he gets to walk/run satu mall. tapi tebal muka ibu dia la kan nak kejar and say no no or careful. Mall tu carpeted so ok je lah.
Ceritanya, ibu dia nak usha kasut baru nak gi kenduri, Yang ada sekarang tak cukup tinggi. haha
Pergilah Parkson kan. Fuhhhh. te te te te tangan dia nak tangkap every shoes reachable atas rak. pastu pergi kat bahagian swim wear. ada bag luggage habis dilanggarnya. yang surfer board pun dikebasnya lari. Luckily promoter tak marah, diorang just rasa cam Aydan comel. fuh.

then nak balik, macam, ala dah Maghrib tapi tak puas bagi Aydan jalan lagi. Konon kalau dia jalan banyak kan, malam nanti dia tidur cepat. *mimpi*
Sekali kat Surau taknak lepas, dia jadi selfcautious, takut orang ambil dia, kena ambil wuduk sambil dukung dia.

baliknya tu, tak tido pun! kitorang sampai rumah dalam pukul 845 pm. pukul 10 baru tido.

But I'm happy to see him jalan2 lari2. Nanti nak bawak lagi. but tak dapat masuk Parkson la. haha.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal. “The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything they have.” :D

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681