Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2016-10-18

Sesak kali ini.

Dear,

Tadi masa amek Aydan, he's the last amongst his classmates masa balik. So teacher dah bawa dia ke depan tunggu with other classes. Aydan muntah sampai dua kali today. Due to his phlagm. Nak buat macamana lagi eh nak bagi hilang phlagm? My time is limited. Balik kerja, Aydan dah nak tdo. So tertdo sekali. Bangun 5 am siapkn brg nk hantar Aydan to school. Itupun kalau bjaya bangun 5am. Kalau tak, 6 or 630 jugak. Weekends takde kat rumah. My favorite weekend is staying at home golek2 with Aydan depan tv doing nothing. With the morning, I've dobe my laundry. And kalau sempat, pagi tu dah g grocery kejap. That is the best. Takyah sampai nak gi Perth ke NZ bagai. So now, Aydan tdo bunyi2, kalau lepas pukul 12 mesti terjaga dah. Dah jadi ibu kena rajin kan. Nanti ibu cari Salbutamol lagi.

Actually nak cakap pasal sesak. Tadi masa nak dismiss dengan teacher, she asked, tahun depan hantar Aydan lagi? InsyaAllah. Then teacher cakap pasal yuran naik. Oh tak perasan pun pasal surat yuran tu. Naik lagi 200. Tapi, what other options do I have? The environment is very nice. People pun baik. And above all, rasa senang hati nak gi kerja. Ya Allah. Permudahkanlah. I dunno with my current work, i'm able to get a raise next year. I really have to. 10%.

Love,
Noruaruwani

-Keep praying and stay calm-

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681