Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2014-02-01

Confusion

Salam.

Ya Allah, kakla rasa sedih sangat.

Sangat sangat. Tapi taktau nak share dengan sape. I couldn't share pun.

Kalau tingkap kat bilik ni takde palang, dah lama terjun keluar.

Ambil handbag, beg laptop, kunci kereta, terjun keluar tingkap. Cepqt cepat masuk balak. Drift pergi tempat yang entah mana mana.

Life's not fair. Bila kita nak orang berubah, or tepati janji, kita sendiri kena prove yang berubah and janji tu boleh dilakukan. What do you expect? Nak jadi macam ketam yang ajar anak berjalan? Tapi bila kita belum berubah into the person yang kita janjikan and orang yang kita harap berubah sebab dia dah janji tu tak berubah, boleh ke kita pertikaikan?

I just realized how people nowadays treasures friendship so much instead of tied bonds. Thank you for reminding me.

Thanks!
Have a nice day~

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681