Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2013-08-12

Pujuk hati

Salam.

If nak kira today, I have less than 3 months left. Hari hari buat countdown tapi alih alih nothing in progress pun. % tetap sama. Nak marah kat diri sendiri, banyak kali dah buat. Tapi benda macam, everybody else is involved. Nak buat kepala suka hati sangatlah susah. Kena ada persetujuan dari semua pihak. Baik side Fahmi, baik side Kakla. Tiba-tiba nama Fahmi jadi Fahmi sedangkan itu nama manja je. haha.

I'm the first one to be married dalam anak-anak Amran. So I guess Mummy gets overjoyed. The first one right, everything must be perfect. But my thoughts are different. Sebab tahu susahnya nak cari duit, mesti nak buat sesimple yang boleh, semurah yang boleh. I mean, dari segi food, dewan, I cannot tolerate anymore. It's already at their fix price. Tapi I can minimize my spendings on clothings, and barang hantaran especially.

It's once in a lifetime. So it must BE PERFECT. Kena nampak SANGAT cantik. Semua orang kena happy, puas hati. Nanti semua orang puji. I dunno. I don't have any intentions of semua benda tu. Yang penting, majlis berjalan dengan lancar. Semua orang dapat makan, dapat solat, my girls looks gorgeous on that day, and memang penting orang lain happy. Happy sebab dapat makan. Happy sebab selalu orang cakap weddings is like a mini gathering so I suppose orang happy sebab dapat jumpa orang lain yang dah lama tak jumpa? Why spend so much on a 1 day event whereelse the focus should be on the lifetime event?

Macam, bila tengok orang lain kahwin cam, baju cantik cantik, tempah semua, teringin. teringin sangat. But sky is not my limit. I don't want to tempah kesusahan lepas marriage just become nak nampak glamourous masa the 1-day event. Apa yang paling is redha keluarga. The more I ask for, the more daddy will spend. Adik-adik lagi 5 orang kat rumah. Dengan Iyah might be next but-I-dunno-when.

Nak buat pelamin pun nak praktikal. Buat apa ada pelamin tapi takle amek gambar ramai ramai sedangkan purpose orang buat pelamin is untuk amek gambar ramai ramai? Orang lain takde pelamin tak mati pun?

Nak kahwin patut happy tapi kenapa hati susah?

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.




 

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681