Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2013-07-20

3.5 months to go

Salam.

Today is 11th Ramadhan, right? How's fasting? My performance is worst this year. Have to speed up.

I have 3.5 months left for preparations. Stress memang stress. With workload kat office. At office, I'm struggling. Sebab in midth of transition untuk jd CS for another business group. Benda baru at office. And sometimes i do take work personally. Macam company yang menduga at office, I don't want to shop there. Tapi last last pergi juga. With my study macam errr... kak fid and Adam was like, camne nak exam ni.... datang kelas salin then balik then campak buku, bila nak kelas cari buku salin kat kelas and then cycle goes on. Tiba tiba dah 20 dis. Padahal adamlah yang paling rajin antara kitorang tiga. And, SPM, risaukan student sebab he doesn't look prepared. Nanti the blame mestilah on me. Or at least I would be very guilty. Ya Allah, permudahkanlah urusan...

To do list after raya :
1. Baju - me & fahmi (3 sets), family 7 org & flowergirls maybe 6 orang (2 pasang)
For me and fahmi, tema pun tak set lagi. Haha. Pandai kan? And almost everyday survey baju cantik and murah for my girls. Std price will be 100 @ 200.
2. Dewan. 50% tak bayar pun lagi
3. Hiv test
4. Borang nikah
5. Kad kahwin! Kena jemput pakmns awal2 sebab nak minta sumbangan tenaga dan masa dari diorang. Macam dah lama tak nyusahkan diorang. Ahaha.
6. Slideshow for dinner.
7. prewed video. Taktahu nak buat ke tak sebab free tapi bakat terpendam dah digilap masa berlakon dengan encik awang untuk safiyya mei lepas. So should be okay.
8. Kerajaan selangor ada bagi insentif untuk pasangan yang nak kahwin atau dah kahwin selepas 1 jan 2013. Nak cuba....

Sebab semua benda taknak buat now. Nak tangguh lepas raya kan? Ajak ibu, ibu macam, baju nanti kita beli kain ibu boleh buat.
Ibu nak buat...
1. dress, kakla lagi elok pakai dress. So kalau ibu nak buat kena tiga ya. And kakla nak dress macam princess, boleh tak? Haha. Ok. Takkanlah nak tamak. Dress untuk dinner je kot. Nanti sape nak datang kena pakai dress ok? :p
2. Bunga tangan, dah tengok kak norlie punya bunga tangan. Cantik. And boleh guna untuk deco after wedding. Sebab ada guna felt, chiffon. Tapi ibu nak buat. Buat bunga besar2 nanti susun, voila! Jadi bouquet. K i don't know how.
3. Hantaran, yes hantaran ibu buatkan. Not me. I only spare money for barang hantarans. Kejam tak camni?
Apa lagi ibu nak buat eh...
I wonder sape nak kahwin ni? Haha
And oh, end of august or september ibu ada meeting lagi untuk seminggu so akan susah nak decide lagi. Yes. I memang suka stress stress ni.

Kalau boleh nak saving sebanyak mungkin tapi nape duit kuar cam air je... T_T

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681