Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2008-12-25

xdpt naik skybridge..

hari ni, merayau2 kat KL.
bapak cuti ari nih. smlm tim ym bapak pun ym. pa suh tanya adik2, siapa yg nk ikut g planetarium. n sape nak naik keta, sape nak naik keretapi. wah... pa btul2 serius rupanya. ingatkan pa main2. pastu jeritlah, "Sape nak g planetarium esok?" Semua pun macam, "nak g!! nak g!!"..

Maka, pagi tadi beramai2lah naik kereta nak g planetarium. bertolak dalam pukul berapa ek tadi...? 9++ agaknya..

maka, pengembaraan bmula.. tanpa ibu n aiman..
xckup korum..tp, layan kn je lah..
ku bagaikan isteri muda daddy ku..



maka sesampainya kt planetarium tuh, pendakian bukit bermula. hampa dn kecewa lah jgak. sebab just bahagian angkasa yang dibuka untuk masuk. untuk dilawat. xpelah. bawak botol air masuk tapi kene letak kat rak. fine. kalau hilang org ngamuk. heheh. xrelevan pun ngamuk sebab botol air. tapi sayang tau. dalam rm10 lah jugak.

we had fun came-who-ring



ubiat gigi or ubat gigi? in the space called ubiat gigi kot..

masa tengok2 pameran. ternampak barang2 yg digunakan kat space. dlm roket tu. ade ubiat gigi. ubat gigi or ubiat gigi ek? rasa2nya dahbrape lame dah bahagian angkasa ni dibuka ek..? urm..maybe kat space dipanggil ubiat gigi kot.. heheh.. n we really had fun mengambil gambar. cumenya, battery depleted. sbb gune battery yg bukan rechargeable. so, ckp kat aah, kalau kakla beli batery yg rechargeable, kakla leh simpan tony tak..? ngeheheh (dlm kes ini, tony adlh name bg kamera itu. tq. =p )

urm. then ade tgk wayang kat planetarium tuh. igtkn psl buruj ke, psl planet2 ke. tgk2 psl ape, cerita dongeng org yunani about buruj. heyh tolonglah. planetarium tu malaysia punya kan. knape lak kena cerita pasal orang yunani lak. agak tahyul pun ada. takde sari kata lak tu. cmne klu ade yg dtg tu xfaham bi? ape yg dpt difahami ek..
ade burung hantu cte kt plajarnye. name plajarnye socrates. burung antu lah jd tukang crite nye. ape ek. ade name zeus lah. tuhan laut lah. medusa lah. pegasus lah. ape2 lah. tpi trigt lak. stiap org kne belajar sejarah. ok fine. ini sejarah. =)

lepas tu nak g naik skybridge kt klcc. tp...... xdpt naik...!!!!!!!!!!!!!!!!
tiket utk arini dh abis.. satu ari ade 1000 je tket xslp. xpelah. xde rezki. nk wat cmne.
lps tu, jln2 g hutan kat bukit nenas. mcm2 pokoklah ade.. kne naik tangga lah jugak.. aduh.. dhla tim kt ukm mengelak dr kne naik tangga tinggi kt flatlet itu. xpe2. kt kmns naik tngga tinggi kt c4. then jln2 kt denai jelutong. ade la pokok2. tertarik dgn pokok bwh ni. aah ckp, mcm wira tak..? sbb terkangkang. =)


ciptaan ALLAH ada berbagai rupa dan bentuk

Finally, lepas panjat bukit nenas, daddy blanje a & w kt pj. dh lame la jgak xmkn a & w. fast food lah sng cerita. sbb... menggemukkan...!! tapi, sebab pa nak blanje, so mkn jelah. mkn yg sandwich ikan. ape tah nama nya. marina. aisyah yg kcik makan coney dog sparuh. dlm kereta, yusuf nak order main course smpi 2. coney dog+burger. kesian dia lapar kot. last2 aisyah x abis. dpt jugak die mkn coney dog itu. ade cam kaunter jual waffle+ice-cream. tengok ade chinese makan banana split macam sgt heaven jek. tapi, bile fikir2 balik, dah kenyang. lagipun, dah banyak jugak duit pa abis ari ni. so, abiskan fries, onion ring, n float itu, then balik ke rumah.

balik..!!!

huh... merayau2... dahla result sem lepas dah kuar tapi tak check lagi..entahlah.. tak tau nak check bile.. entah bile lah nak dpt kekuatan itu...
okayh.. pen off...


No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681